Homenatge al grafiti clàssic en el 'Serpis Urban Art Project' de Gandia

L'artista valencià, Hermecé Bichos, ha estat durant dos setmanes treballant en l'obra
L'autor ha estat durant dos setmanes fent el grafiti | Ajuntament de Gandia

Gandia ha celebrat el seu programa d'art urbà compromés i solidari que enguany unix el grafiti i el muralisme en una intenció d'homenatjar al grafiti clàssic. Per això, un dels artistes de murals valencians més importants, Hermecé Bichos, ha pintat la paraula 'Gandia' en les instal·lacions municipals d’abastiment d’aigües potables, al costat del camp de futbol de Roís de Corella.

L'artista ha gastat una tipografia clàssica de la II República, que, a demés, connecta amb l’art mossàrab, que utilitzava les lletres per a fer les creacions artístiques. En este cas, la paraula 'Gandia' inclou paisatges representatius de la ciutat, coma ara la Marjal, el Molló, el camp, les tinglades del port o la Torrassa del Pi, emblemes importants d'este municipi de la Safor (València).

Hemecé Bichos ha estat durant dos setmanes fent este grafiti que a banda d'incloure els elements representatius, en un segon nivell ha posat  triangles amb colors que representen a tota la ciutadania de Gandia. «Es tracta d’una peça de grafiti gegant, invers, que connecta amb l’art mossàrab» ha explicat l’autor.

Tornar a unir el grafiti amb el muralisme

 

«Li devíem al grafiti la presència en el projecte 'Serpis Urban Art Project', la unió amb el muralisme. I és que, des de fa uns anys, els camins s’havien separat, sobretot des de l’arribada de les galeries d’art al món del muralisme. Nosaltres volem abastir tot l’art que es fa al carrer», sentencia Bichos.

El regidor de Cultura, Nahuel González, junt a un dels coordinadors del projecte municipal d’art urbà compromés i solidari, Serpis Urban Art Project, Eloi Ángel, han volgut agrair el treball de l'artista. El regidor ha animat a la ciutadania a fer-se fotos davant el mural i pujar-les a les xarxes socials amb l’etiqueta: #arturbàGandia.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Talls de trànsit en València: Demanen que s'evite usar el cotxe durant la ‘tractorada’" "El Valencia Culinary Festival torna a finals de febrer"