Hosbec preveu una reserva «massiva» de turistes britànics per a tot l'estiu en el territori valencià

Boris Johnson ha anunciat que el Regne Unit permetrà viatjar a partir del 17 de maig
Reserva «massiva» de turistes britànics per a tot l'estiu en el territori valencià | Wikipedia

L'Associació Empresarial Hostalera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana (HOSBEC) augura una reserva massiva de turistes britànics per a allotjar-se des de final de primavera i durant tot l'estiu, ja que el Regne Unit permetrà viatjar a partir de mitat  del mes de maig. De fet, calcula que esta setmana pot ser «la de més reserves en la història d'estiu» per a temporada alta.

«Hi ha ganes de venjar-se del virus, i per a venjar-se del virus no hi ha res millor que anar-se'n de vacacions», ha reivindicat el seu president, Toni Mayor, en declaracions després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Per a la patronal, la desescalada ha d'anar sempre en funció de l'evolució sanitària, però confia que l'«espectacular» recuperació dels últims dies es mantinga per a salvar la temporada d'estiu, ja que veu «complicat» tornar a viatjar per Setmana Santa sense descartar-ho.

Regne Unit no establirà una cartilla de vacunació

Encara que és «difícil» fer previsions a mitjà termini, confia que les dades puguen donar «una alegria inesperada en els pròxims mesos», després de la desacceleració de contagis tant en el territori valencià com en la resta d'Espanya. També espera que la vacunació siga massiva i progressiva a partir d'abril per a donar confiança als turistes.

Davant de les bones perspectives del mercat britànic, després de l'anunci de Boris Johnson de permetre viatjar a partir del 17 de maig «com molt prompte», HOSBEC augura que les reserves seran per a tot l'estiu fins a setembre i descarta preocupació per la soca d'este país. «Va haver-hi molta dramatització, crec que ha anat a menys i la vacuna està fent el seu efecte al Regne Unit, Israel i els EUA», ha asseverat el seu president.

En tot cas, rebutja la possibilitat que el Regne Unit establisca una cartilla de vacunació perquè «no es pot discriminar la gent que està vacunada de la que no», sinó que creu que hauria d'establir-se un document universal per a viatjar amb l'aval de vacunes, PCR o test i «assegurar que tot el que puja a un avió està net de virus». Critica que «Grècia està actuant de manera unilateral» en advocar per un passaport sanitari a la UE.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Creen rutes per a millorar la vacunació de dependents i ancians en cases i zones rurals" "L'Ecoparc mòbil tornarà a recórrer els barris de Paterna enguany"