L'Hospital Clínic de València duplicarà els seus llits amb una inversió de 110 milions d'euros

«Es convertirà en un dels centres sanitaris de referència de tota Espanya», ha assenyalat el president, Ximo Puig
Tindrà una inversió de 110 milions d'euros | Wikipèdia

La Generalitat ha iniciat la primera de les tres fases de reforma i ampliació de l'Hospital Clínic de València, en les que s'invertiran uns 110 milions d'euros i permetran duplicar la seua capacitat: de 67.000 m² actuals a 108.000, de 495 a 966 llits (aforament màxim), de 19 a 25 quiròfans i de 33 a 66 llits d'UCI.

«Amb esta inversió, l'Hospital Clínic de València es convertirà en un dels centres sanitaris de referència de tota Espanya», ha assenyalat el president, Ximo Puig, en l'acte de presentació d'estes obres, en el que ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i la vicealcaldessa, Sandra Gómez.

L'ampliació de l'Hospital Clínic de València en l'antiga Facultat d'Agrònoms

Les obres s'inicien, ha recordat Barceló, amb la demolició de la part posterior de l'edifici de l'antiga escola d'enginyers tècnics agrònoms, tres anys després que el Consell adquirira este espai a la Universitat Politècnica de València.

Les obres, dividides en tres fases, suposaran un desemborsament per al Consell de 94 milions d'euros, una xifra que ascendirà fins als 110 milions si es té en compte l'equipament sanitari que serà necessari adquirir.

La directora general d'Infraestructures, Carmelina Pla, ha explicat que la primera de les fases, que ja s'ha activat, consistix en la construcció d'un nou edifici de cinc altures, de 12.900 metres quadrats que disposarà de 132 habitacions, 120 de les que podran ser ocupades per dos pacients si fora necessari, en les plantes 3, 4 i 5, a més de 37 llits d'UCI en box aïllats. Esta fase té un cost de 30 milions d'euros i les obres, que ja s'han iniciat, s'espera que estiguen concloses en 2021.

Segona i tercera fase

La segona fase, que es fa de manera paral·lela a la primera, implica la reforma de l'antiga seu de l'escola d'enginyers tècnics agrícoles -es preserva el volum i els patis d'aquest edifici dels anys 60- perquè aculla les consultes externes i allibere espai en els edificis actuals.

A demés, este espai acollirà un hospital de dia per a malalts oncològics amb 88 places. Esta segona fase té un cost de 36 milions d'euros i estarà conclosa en 24 mesos.

La tercera fase suposarà la reforma de l'actual edifici que acull les consultes externes (per a on passen 360.000 persones a l'any), per a convertir-lo en un espai d'hospitalització de nou plantes i 136 habitacions individuals (podran acollir fins a 272 llits en cas que siga necessari). Esta fase no s'iniciarà fins que no es produïsca el trasllat de les consultes externes al nou edifici, previsiblement en 2023.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La preocupant situació dels hospitals valencians" "Què ens espera en el 2021 segons les profecies de Nostradamus"