L'Hospital Vithas Medimar d'Alacant habilita una sala independent per a fer les proves PCR

El principal objectiu és centralitzar la presa de mostres en un únic punt amb independència de la finalitat d'esta
Este hospital ha habilitat una sala exclusiva per a detectar el coronavirus | ACN

L'hospital Vithas Medimar, en Alacant, ha habilitat una sala per a la seua dedicació exclusiva en les proves de detecció del Covid-19.

Tal com ha informat el centre sanitari a través d'un comunicat, el principal objectiu és centralitzar la presa de mostres en un únic punt amb independència de la finalitat d'esta, ja siga a causa d'un preoperatori, urgència o revisió.

L'hospital ha indicat que la sala compta amb una entrada independent situada en la planta baixa de l'edifici de consultes que Vithas té en el carrer Pare Arrupe, 20 d'Alacant.

Tres tipus de proves

Respecte a les proves i els lliuraments de resultats, poden ser tres tipus d'exàmens: PCR, per a detectar el virus de manera precoç en les primeres fases de la infecció respiratòria; tests antigènics, a través d'una mostra nasal amb resultats en 20 minuts; i finalment, serològiques, per una anàlisi de sang amb resultats quatre dies després.

A demés, l'hospital ha assegurat que «està fent tests massius de detecció del virus en tot el personal, que està dotat de totes les mesures d'autoprotecció necessàries».

Les mesures d'este hospital

«Els 19 hospitals del grup Vithas són hospitals segurs per a pacients i professionals gràcies a la implantació d'estrictes protocols de seguretat enfront del coronavirus. Entre les mesures implementades destaca l'establiment de dos circuits diferenciats: un per a les persones amb símptomes compatibles amb Covid-19, i un altre per a la resta de pacients», ha afegit el grup.

Finalment, els pacients que desitgen acudir al centre hospitalari per a sotmetre's a les citades proves per a detectar el coronavirus, hauran de fer-ho amb cita prèvia de dilluns a divendres.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Alzira demana a Salut Pública mesures més restrictives per a fer front al coronavirus" "Els experts expliquen el que ens espera en el 2021 amb el coronavirus"