Hostalers demanen ajudes «ja» perquè el 88,9% dels locals «no arribarà a març»

Asseguren que el pla d'ajudes Covid en el que es dedicaran 120 milions d'euros a empreses i autònoms «no és suficient»
Hostalers demanen ajudes «ja» per a salvar el sector | ACN

La nova Coordinadora Empresarial de l'Oci i l'Hostaleria valenciana s'ha concentrat este dimecres davant del Palau de la Generalitat per a reclamar ajudes directes «urgents» perquè, segons han assegurat, el 88,9% dels locals «no arribarà al 31 de març» a causa de les pèrdues econòmiques.

En la concentració, el president d'esta nova plataforma, Lalo Díez, ha assegurat que la facturació de l'hostaleria i l'oci després de l'entrada en vigor del tancament dels seus locals a les 17.00 hores s'ha desplomat un 80,3% en comparació als números de les mateixes dates de l'any passat, segons una enquesta feta per l'organització a més de 400 locals.

Díez també ha anunciat que la setmana que ve es reuniran amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, al que ja han reclamat les bases de les noves ajudes anunciades este dimarts pel president de la Generalitat, Ximo Puig.

120 milions d'euros no són suficients

Ha destacat que, tot i valorar el pla d'ajudes Covid pel que es dedicaran 120 milions d'euros a empreses i autònoms, esta xifra «no és suficient», ja que «mancada per vore a quins sectors es destinen eixes ajudes», i ha demanat que esta actuació «siga compatible» amb els diferents auxilis que es puguen implementar des dels ajuntaments i diputacions provincials.

Des de la nova organització empresarial es pretén «prioritzar la negociació política» per a reclamar un pla d'ajudes econòmiques directes que «garantisca la supervivència de milers de bars, restaurants, cafeteries, locals d'oci i, amb això, milers de llocs de treball».

«L'hostaleria i l'oci es moren», ha assegurat Díez, qui afirma que els locals «ja no tenen capacitat d'endeutar-se més». Per això, ha urgit al fet que estes ajudes estiguen «cobrades en febrer perquè, en cas contrari, no arribarem», i ha recriminat el fet que els locals continuen pagant imposats encara que no estiguen oberts.

També ha reclamat «coherència» per part de les institucions i ha lamentat que una persona amb un local com un bar «ha de tancar a les 17.00 hores, però pot anar a un casino i un bingo i, allí sí, sopar o prendre alguna cosa. No podem entendre certes mesures», ha criticat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El territori valencià, al capdavant de la vacunació en Espanya" "La perillosa estafa que està de moda en Castelló"