Els hostalers demanen a la Generalitat un paquet d'ajudes per a pal·liar les restriccions d'aforament

Han demanat 80 milions d'euros per a ajudes directes
Per a este dijous, 12 de novembre, hi ha convocada una mobilització de l'hostaleria d'Espanya | Pixabay

La Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR) sol·licita de manera urgent a la Generalitat un paquet d'ajudes directes de 80 milions d'euros que permeten pal·liar les últimes restriccions anunciades este divendres per la Conselleria de Sanitat, amb limitacions d'aforament al 50%.

Esta patronal, integrada per les federacions d'Alacant (FEPHA), València (Hostaleria València) i Castelló (ASHOTUR), assegura que seguix a l'espera de resposta a la petició d'una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a exposar-li la situació que afronten les 34.000 empreses del sector.

La seua petició és un pla de rescat directe per a fer front al pagament de les quotes a la Seguretat Social dels autònoms i els costos laborals dels treballadors en actiu durant el mes de novembre.

CONHOSTUR creu que la injecció d'esta ajuda a fons perdut contribuirà a pal·liar en certa manera la situació en la que es troben els empresaris, amb les restriccions establides fins al 9 de desembre, ja que es veuen «obligats a treballar amb unes reduccions d'aforament que fan inviable l'activitat i posen en perill la continuïtat de 10.000 empreses».

 

Pagaments com si treballaren al 100%

Seguint el model d'altres països europeus i autonomies com Murcia, exigix una resposta urgent de l'administració autonòmica que active un pla d'emergència «imprescindible per a la supervivència del sector». «No té cap sentit restringir aforaments i que les empreses hagen d'afrontar el pagament de tots els impostos com si estigueren treballant al 100%», denúncia.

Per a la patronal, les últimes mesures de la Generalitat Valenciana són un tancament encobert i «ja és un clam del conjunt del sector la necessitat inajornable d'un paquet d'ajudes».

L'organització nacional Hostaleria d'Espanya va demanar al Govern que el pla de suport anunciat pel Ministeri de Turisme incloga ajudes directes per 8.500 milions, ja que les estratègies de països europeus com França o Alemanya per a fer costat als sectors afectats per la crisi ascendixen a més de 130.000 milions en total.

En este escenari, el sector continuarà mobilitzant-se com en les últimes setmanes. Per a este dijous, 12 de novembre, hi ha convocada una mobilització de l'hostaleria d'Espanya amb concentracions en totes les ciutats baix el lema 'Sense ajudes, ens arruïnen!', coordinades per la patronal estatal.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un nou test de detecció de coronavirus estudiat en Castelló" "Enorme cua de cotxes davant de l'hospital de campanya de la Fe per a fer-se PCR"