Els hostalers valencians rebutgen una reobertura només amb terrasses i proposen aforaments unificats

Advertixen que suposaria la fallida de més de 8.000 locals sense terrassa en el mes d'abril
Esta coordinadora avança que presentarà este dimarts 23 les seues propostes | Pixabay

La Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) rebutja una obertura parcial de bars i restaurants que només permeta alçar la persiana als locals que compten amb terrassa, advertint que suposaria «arribar al mes d'abril amb la fallida de més de 8.000 establiments sense terrassa».

Per contra, aposta per una desescalada que permeta obrir els interiors de manera viable i fórmules que permeten garantir la màxima seguretat, com els aforaments unificats. La taula Interdepartamental COVID de la Generalitat es reunix el dijous per la vesprada per a prendre decisions davant la fi de les restriccions vigents dilluns que ve 1 de març.

CEOH ha traslladat este dilluns per escrit les seues peticions a la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, i al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, com a proposta de pla de desescalada.

Entre elles, torna a reclamar al Consell que li alce el «veto i càstig» per ser una de les veus del sector més crítiques i la seua integració en la taula de negociació, una cosa que la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, els va avançar en la reunió del passat 11 de febrer. «És inconcebible que ara deixen fora a una organització de caràcter autonòmic, constituïda formalment, i que representa a 16 associacions de les tres províncies», denúncia.

Notícies sense consens

Esta organització també retrau als membres del govern valencià que llancen «globus sonda» de com i quan serà la reobertura a través dels mitjans de comunicació, «sense haver consensuat ni concretat una proposta clara ni pres una decisió definitiva, ni en la citada taula de diàleg ni en el si del mateix Consell».

«En estos moments, la falta de decòrum per part dels polítics, actuant a colp de titulars, està generant una enorme preocupació i desesperació entre els hostalers per als que les decisions que es prenguen els pròxims dies seran claus per a la seua supervivència i el seu futur», alerta.

Davant el «menyspreu» per part de l'executiu autonòmic, esta coordinadora avança que presentarà este dimarts 23, per registre d'entrada, les seues propostes per a que en la taula siguen escoltades.

Obertura d'interiors

Unes mesures que passen per la reobertura de terrasses amb un criteri d'aforaments unificats en tota la Comunitat sense crear «greuges comparatius ni discriminacions», i l'obertura dels interiors dels locals usant ferramentes tecnològiques per a que els espais tancats siguen segurs.

També exigix la imminent aprovació d'una segona fase del pla 'Resistir', amb una dotació de 500 milions per al sector de l'hostaleria i l'oci, i campanyes de comunicació per a recuperar la confiança del públic després de mesos amb el focus dels contagis posat en els establiments hostalers.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Godella obri la convocatòria per a participar en el concurs de microrelats" "última hora: La periodista Julia Otero anuncia que patix càncer"