Immunòlegs demanen ampliar a 79 anys la vacunació amb AstraZeneca

La Societat Espanyola d'Immunologia considera que la vacuna és segura i desaconsella no administrar la segona dosi


La Societat Espanyola d'Immunologia (SEI) a més aconsella no paralitzar la inoculació de la segona dosi als pacients i vacunats.

Des de SEI ofereixen novament al Ministeri de Sanitat i a les comunitats autònomes el seu equip d'immunòlegs experts per al Comité d'estratègia de vacunació.

Davant els canvis recents amb la nova paralització d'AstraZeneca en menors de 60 anys. I, per tant, la incertesa generada per als que ja han rebut la primera dosi.

De fet, com ja van exposar fa mesos, davant l'escassetat de vacunes, des de SEI van recomanar a les administracions públiques posposar la vacunació de pacients que hi havia en contacte amb el virus i no posar la segona dosi als que van superar la malaltia.

I ara, davant la paralització de la segona dosi, els immunòlegs aconsellen "no deixar de posar-la als que ja van rebre la primera dosi". Recomanació que comparteixen amb l'Agència Europea de Medicaments, però que no coincideix amb l'última decisió respecte a la Conselleria de Sanitat.


D'altra banda, insisteixen en la importància de realitzar estudis exhaustius previs abans d'administrar una segona dosi d'una altra vacuna diferent. A més, reiteren que "és vital immunitzar la població de més de 60 anys, de manera que recomanen ampliar el rang d'edat d'administració d'AstraZeneca fins a 79 anys".

I, finalment, ressalten un missatge clar: "Els riscos adversos de la vacunació són molt menys perillosos que el COVID-19. La vacuna és l'única eina eficaç contra la pandèmia".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Baixen les morts i els positius per coronavirus a la Comunitat Valenciana" "La justícia es mulla sobre la vacunació obligatòria"