Els informadors de Gandia gestionen 126 incidències en els primers dies de funcionament

Jose Manuel Prieto: «Seguirem treballant en la línia de recordar que respectar els aforaments, utilitzar la mascareta i mantindre la distància han de continuar sent regles bàsiques a complir per tots»
En Gandia hi ha 20 informadors | Ajuntament de Gandia

El regidor delegat de Govern Interior i Coordinació Administrativa de Gandia, en la Safor (València), Jose Manuel Prieto, ha fet este matí de dimarts balanç de les primeres setmanes de funcionament del servici d'informadors que el consistori va posar en funcionament a finals del passat mes de juliol.

Els 20 informadors de servici, que formen part de la borsa de contractació de personal laboral temporal, desenvolupen el seu treball en Gandia i la platja per informar a la ciutadania de la necessitat de complir les recomanacions i normes imposades per la situació del Covid-19 i altres aspectes de l'activitat municipal com puga ser la comunicació de diverses incidències en el carrer.

La iniciativa va sorgir com una de les propostes del Fòrum Socioeconòmic i compta amb l'aprovació i el suport de les forces sindicals de l'Ajuntament.

Tal com ha informat Prieto, en esta segona setmana s'han registrat 126 incidències a les que cal sumar tota la faena d'informació i conscienciació que fan diàriament els informadors. «Set d'estes incidències s'han resolt en l'acte gràcies a la gestió dels informadors que mantenen permanent contacte amb els diferents responsables dels servicis municipals» i ha recordat que «els informadors són els ulls de la Policia, de Sanitat, de Servicis Bàsics o del departament de Comerç per a atendre des de desperfectes en la via pública fins a informar de les normes del Covid-19».

Pel que fa a les altres actuacions, els informadors van notificar als agents de la Policia Local 69 possibles incompliments de la normativa municipal o de qüestions relacionades amb la no utilització de la mascareta o no respectar la distància de seguretat. També es van comunicar 48 incidències en l'àmbit del comerç com no respectar la distància de seguretat en terrasses o el mal ús de productes desinfectants, entre d'altres. L'últim dels aspectes més destacats va ser la comunicació 33 incidències en la via pública relacionades sobretot amb el mobiliari.

«En este moment de nova normalitat, tots depenem de tots i el comportament de cada un de nosaltres serà la responsabilitat compartida dels altres. Seguirem treballant en esta línia de recordar e informar les normes en els comerços i en la via pública. Respectar els aforaments, utilitzar la mascareta i mantindre la distància han de seguir sent regles bàsiques a complir per tots», ha conclòs Prieto.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Més pressupost per a garantir l'accés a l'aigua potable en les localitats de Castelló" "L'OMS avisa: «No ho podem confirmar encara»"