Nous límits de velocitat en les vies urbanes

Hui han entrat en vigor els nous límits de velocitat als carrers i travessies del nostre país


Hui entren en vigor les noves mesures que afectaran en major o menor mesura a tots els conductors del nostre país: els nous límits de velocitat a les ciutats i en les travessies espanyoles.


Després de diversos mesos d'espera en els quals s'ha parlat llargament sobre els nous límits, estos finalment entraran en vigor de manera oficial i definitiva a partir de demà en tota Espanya.


Perquè tots els canvis i límits específics et queden ben clars en cada cas i situació específics, fa uns dies la DGT i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) van elaborar el denominat “Manual d'aplicació dels nous límits de velocitat en vies urbanes”.

En este manual, s'inclouen fins a 32 situacions possibles amb diferents límits de velocitat segons les característiques físiques del traçat del carrer o travessia per la qual s'estiga circulant. El “vell” límit dels 50 km/h de velocitat en ciutat canvia i en molts casos podrà baixar fins als 20 km/h.


Et detallem a continuació tots els nous límits i les situacions

Límit 20 km/h: en ciutat o en vies urbanes amb plataforma única de calçada i vorera, fins i tot si existira una separació física per al trànsit o circulació de vianants.


Límit 30 km/h: per a vies urbanes d'un únic carril per sentit de circulació. Les ciclovíes segueixen limitades a 30 km/h.


Límit 40 km/h: límit de velocitat específic per als vehicles que transporten mercaderies perilloses i circulen per una travessia.


• Límit 50 km/h: per a vies urbanes de dos o més carrils per sentit de circulació. També és el límit genèric de velocitat en travessies urbanes per a tota mena de vehicles.


Límit 80 km/h: per a les autopistes i autovies que transcorren dins d'una ciutat o d'un poblat, la seua velocitat màxima és de 80 km/h, encara que es pot ampliar si estan d'acord el titular de la via i l'autoritat municipal, senyalitzant-ho correctament i sense depassar els límits genèrics.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Francino torna a la ràdio amb un relat que parteix l'ànima" "L'AVE de baix cost, comença a operar a Espanya"