La línia de Metrovalencia que connectarà el centre i Natzaret entrarà en servici en estiu de 2021

El nou traçat, d'uns cinc quilòmetres, comptarà amb tres estacions subterrànies (carrer Alacant, Russafa i Estimat Granell) i cinc en superfície (Germans Maristes, Ciutat de les Arts, Oceanogràfic i Natzaret).
L-10 de Metrovalencia | ValènciaDiari

La Línia 10 de Metrovalencia, en la ciutat de València, començarà a funcionar en l'estiu de 2021, en concret, en l'espai comprés entre el carrer Alacant i el barri de Natzaret. Es tracta d'un tram que discorre part en subterrani i part en superfície. La seua construcció i adequació han suposat una inversió de 50 milions d'euros cofinançats per la Generalitat i la Unió Europea.

D'eixa manera ho han anunciat este dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig; l'alcalde de València, Joan Ribó, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, després de la visita a les obres d'esta línia de metro.

El nou traçat, d'uns cinc quilòmetres, comptarà amb tres estacions subterrànies (carrer Alacant, Russafa i Estimat Granell) i cinc en superfície (Germans Maristes, Ciutat de les Arts, Oceanogràfic i Natzaret).

Es calcula que siguen 3,5 milions de passatgers els que transiten a l'any per este nou tram de Metrovalencia i que tinga una freqüència de pas de 15 minuts. 

Connexió amb la zona marítima

Puig i España han avançat també la intenció de la Generalitat de presentar en el primer trimestre de 2020,  la solució que es donarà per a fer possible la connexió de la L-10 amb tota la zona marítima de València a partir de Natzaret, per què traçat anirà i quin calendari es manejarà.

El cap del Consell ha apuntat que no es descarta res i ha manifestat que la unió amb La Marina ha de ser important. De la mateixa manera, l'alcalde ha valorat l'arribada de la L-10 a Moreres i Natzaret «serà un instrument fonamental per a connectar estos barris amb el centre», ha dit i ha destacat l'avanç que suposarà cap a una «potent» connexió amb La Marina.

«Des de l'Ajuntament, una volta arribe la L-10 en 2021 a Natzaret ens plantegem la seua connexió, a través de la Marina, cap a la zona del Cabanyal i d'eixa manera enllaçar-ho amb altres vies», ha assegurat el primer edil.

Una de les noves estacions de Metrovalencia | Twitter

Preguntat per la connexió del tram que entrarà en funcionament amb l'altra part de la L-10, la que discorre pel centre històric perquè siga també una realitat, Ribó ha considerat que «en estos moments és més important la connexió amb la Marina i amb el Cabanyal. Ha comentat que la part del centre històric està «molt millor connectada» i ha apostat per «prioritzar».

El conseller ha indicat, preguntat per la connexió de la L-10 amb el centre, que «és el que estem estudiant». «És un volum molt gran de recursos, vorem quines possibilitats tenim. Com ha dit l'alcalde, cal prioritzar les necessitats de mobilitat i les possibilitats financeres d'FGV. Volem fer les coses bé».

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Troba okupes en sa casa després de tornar de l'hospital per un ictus" "El dilema de la dreta valenciana: ¿Valencians o castellans?"