Mascareta obligatòria en els espais públics i via pública en tot el territori valencià

En els bars també serà obligatòria
La consellera anuncia l'obligatorietat de mascareta | Generalitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat, a través d'una roda de premsa que ha fet la consellera Ana Barceló este 18 de juliol a les 12.00 del migdia, ha anunciat que a partir d'este dissabte la mascareta passarà a ser obligatòria en tots els espais oberts i en la via pública a partir dels 6 anys. Tot açò serà excepte en les platges, les piscines i en els espais naturals. I la mesura s'aplicarà independentment de si es pot mantindre la distància social, o no.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Es multipliquen per 4 els contagis

Tal com ha informat la consellera, tot açò passa perquè els brots no paren de multiplicar-se. I és que ara mateixa ja n'hi ha 20 actius, als que se'ls està fent un seguiment. A demés, la preocupació s'ha disparat ja que s'ha detectat que els contagis s'han multiplicat per quatre en la franja d'edat de 20 a 40 anys. Segons s'ha explicat, hi ha quatre causes principals per esta incidència superior entre els jóvens:

  1. Les festes privades amb amics.
  2. No prendre mesures de seguretat en els locals d'oci.
  3. Ser la franja amb contactes personals més habituals.
  4. No presentar símptomes, cosa que crea una falsa sensació de seguretat.

Tot açò ha provocat que a partir d'ara es prenguen mesures més contundents, sense descartar fer-les més estrictes si calguera. Per això, a partir d'ara serà obligatori usar mascareta:

  1. En la via pública.
  2. En els espais a l'aire lliure.
  3. En els espais tancats d'ús públic.
  4. En els espais oberts d'ús públic.

Llocs sense obligació de mascareta

Els únics llocs que quedaran sense esta obligació seran les platges i les piscines (una volta dins de l'arena, o en el recinte, i sempre que es mantinga la distància de seguretat de mínim 1 metre i mig) i els espais naturals. A demés, també es recomana l'ús de mascareta en espais tancats privats si les persones no conviuen i no es pot respectar la distància de seguretat. Queden fora d'estes mesures, com abans, aquelles persones que tinguen problemes de salut i els menors de 6 anys.

El decret que regularà l'ús de mascaretes començarà a aplicar-se hui, només es publique. La llei especificarà que només podran usar-se les mascaretes higièniques i quirúrgiques. Les que tinguen vàlvula respiratòria no estan permeses, si no és per a ús professional, tal com ha avançat la consellera. Barceló ha volgut destacar que València és una comunitat autònoma de les que millor està i que, precisament per això, cal un esforç de corresponsabilitat de la ciutadania, la restauració i els locals d'oci per a cuidar dels demés i mantindre's en una bona situació.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un incendi com el de Notre-Dame crema l'interior de la catedral de Nantes" "Estos son los 21 brotes de coronavirus en el territorio valenciano"