Els metges d'Espanya avisen en plena segona onada d'un altre problema de salut p煤blica

El Col路legi Oficial ha fet una crida a la comunitat internacional
El Col路legi Oficial ha fet una crida a la comunitat internacional | Pixabay

La crisi del coronavirus ha fet que ens oblidem d'altres problemes greus de salut p煤blica. Tots els esfor莽os s'han centrat en la pand猫mia i s'han deixat de banda altres q眉estions, que tamb茅 s贸n molt priorit脿ries.

Per esta ra贸, els metges espanyols han volgut recordar un altre 芦greu problema de salut p煤blica禄 que patix la nostra societat i el planeta sencer, com 茅s el cas del canvi clim脿tic.

Els metges adverteixen d'un altre gran problema de salut

El Consell General de Col路legis Oficials de Metges d'Espanya (CGCOM) ha em猫s un text en qu猫 ha posat 猫mfasi en el comprom铆s de la professi贸 m猫dica de treballar amb les administracions per adoptar pol铆tiques sobre el clima i conscienciar la poblaci贸.

Amb motiu de la celebraci贸 del Dia Internacional contra el Canvi Clim脿tic el passat 24 d'octubre, l'organitzaci贸 ha publicat esta declaraci贸, en la que tamb茅 fa una crida a la comunitat internacional.

芦Els metges, les seues organitzacions professionals i tot el sector de la salut s'han de comprometre en la lluita contra el canvi clim脿tic i introduir nous valors i una dimensi贸 猫tica per afrontar el problema. Sol路licitem a les autoritats acad猫miques que s'establisquen en els programes educatius formaci贸 espec铆fica en salut mediambiental禄, recollia el text.

Reivindicaci贸 del Col路legi de Metges d'Espanya 

Esta reivindicaci贸 de Col路legi Oficial de Metges d'Espanya es fa encara m茅s fonamental en un context de pand猫mia com l'actual. 

D'una banda, cal recordar el gran impacte en el medi ambient que est脿 tenint el coronavirus. Des dels residus generats per l'煤s de mascaretes i altres materials de protecci贸, fins a la producci贸 de medicaments. 

芦L'activitat m猫dica produ茂x cada dia milions de residus de pl脿stic i el mateix passa amb la contaminaci贸 dels aerosols i medicaments inhalats, compostos d'elements molt t貌xics禄, reconeixia el president de Col路legi de Metges de Girona, Pedro Cabrera.

En segon lloc, cal destacar que este missatge 茅s especialment important en un moment en qu猫 la poblaci贸 est脿 m茅s conscienciada amb la gravetat de les malalties v铆riques, com la febre de Nil en Andalusia.

 芦Tamb茅 hi ha estudis que demostren que els pacients cr貌nics, card铆acs i pulmonars tenen pics de mortalitat amb les onades de calor. Per este motiu, els col路legis de metges tenim l'obligaci贸 de promoure actes per conscienciar este problema a la ciutadania禄, ha assegurat  tamb茅 Pedro Cabrera.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Atenci贸 Coronavirus: Tripliquen els nous contagis en el territori valenci脿" "脷ltima hora: 15 brots nous de coronavirus en el territori valenci脿"