Metrovalencia i TRAM d'Alacant controlaran l'aforament amb un sistema de detecció facial

Este nou sistema permetrà una fiabilitat del 97% en el recompte
Este nou sistema permetrà una fiabilitat del 97% en el recompte | Metrovalencia

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) iniciarà en uns dies el control de viatgers amb la detecció facial per a evitar que l'aforament es desborde, aprofitant les càmeres de seguretat en estacions i trens. Este sistema automatitzat de reconeixement d'imàtgens no analitza les cares, però permet comptabilitzar en temps real el número d'usuaris i determinar el màxim per comboi.

 

Després de dos dies de fase 1, els números estan «lluny dels normals», amb uns 30.000 al dia enfront dels 250.000 habituals. D'esta manera ho ha avançat el conseller de Mobilitat, Arcadi España, en una nova compareixença en les Corts de balanç durant la pandèmia, després de demanar disculpes per desajustaments en freqüències i aforaments de Metrovalencia i TRAM d'Alacant.

 

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

 

Este dimecres comença la col·locació de vinils en andanes per a recordar la distància de seguretat i l'obligatorietat d'usar mascaretes, després de l'ordre del Ministeri de Sanitat. També se senyalitzen els corredors per a marcar el sentit de la marxa i els seients de manera alterna, al costat dels dispensadors de gel.

 

Entre les mesures ja anunciades, FGV treballa en un projecte per a establir la limitació d'accés a trens que puguen superar l'aforament previst, a través de megafonia i noves pantalles. Des del 5 de maig fa un recompte de viatgers amb 'big data', al que se suma ara la detecció facial per a arribar a una fiabilitat del 97% i confirmar la càrrega per a corregir desviacions.

 

Més protecció per als que «ens cuiden»

Paral·lelament, la Generalitat farà «en breu» un segon repartiment de màscares, gels i guants a transportistes, taxistes, personal de VTC i Ferrocarrils, conductors d'autobús i 'riders', després de la primera distribució de 38.950 màscares, 36.855 gels i 57.900 guants.

 

Quant als taxis, es manté la «comunicació constant» amb el sector i la Generalitat comprarà 4.700 mampares de protecció desmuntables i transparents. Espanya s'ha compromés a mantindre les mesures de seguretat i higiene per a «cuidar als que ens cuiden» i garantir el control de la malaltia en la desescalada.

 

La por al contagi podria provocar un retorn al vehicle privat

Un dels riscos és que la por al contagi puga alentir la tornada al transport públic «i fins i tot un retorn al vehicle privat com en altres països». L'objectiu és arribar a un nou model sostenible i segur després del «respir» que la pandèmia ha donat al planeta.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!