Milers de valencians ixen al carrer baix el lema: 'Un poble unit per un finançament just'

Partits polítics, agents socials i econòmics, i societat civil s'uneixen i convoquen mobilitzacions arreu del territori

Este dissabte partits polítics, agents socials i econòmics, i societat civil s'uneixen amb un objectiu comú: reclamar la reforma immediata del sistema de finançament autonòmic. Amb el lema "Un poble unit per un finançament just", milers de valencians i valencianes eixiran al carrer per a exigir que la Comunitat Valenciana deixe de ser l'autonomia pitjor finançada i deixe de tindre una renda per càpita dotze punts per davall de la mitjana nacional.

Per un finançament just

La Plataforma Per un Finançament Just, convocant de les manifestacions a les ciutats de Castelló de la Plana, València i Alacant, insisteix en la necessitat que els valencians i les valencianes deixen de carregar la "motxilla de la discriminació pressupostària", que suposa que enguany cada ciutadà reba 215 euros menys que en la mitjana estatal i 703 menys que l'autonomia millor finançada, i que acaben les desigualtats de tracte en funció d'on es residisca.

El Consell participarà en les manifestacions

A pesar de les promeses de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, que va assegurar que al novembre presentaria un nou model basat en el criteri de població ajustada, el Consell ha confirmat que participarà en les manifestacions. El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha manifestat que "li consta" que el govern espanyol manté la posició que va traslladar a Compromís d'ampliar els recursos en el nou model de finançament, encara que ha remarcat que, com este canvi no s'ha fet, continuaran assistint a la marxa.

Fan una crida perquè se sume tota la ciutadania

Tots els partits amb representació parlamentària (a excepció de Vox), la patronal CEV i els sindicats CCOO i la UGT han assenyalat que el finançament ja està en l'agenda política d'Espanya i han destacat la unitat d'esta convocatòria, que no es fa "contra ningú", sinó en defensa de l'equitat. Per això han cridat a sumar-se a tota la ciutadania.

Les manifestacions seran en València, Castelló i Alacant

Les mobilitzacions comencen de manera simultània a les 18:00 hores a Castelló de la Plana, València i Alacant. Els punts d'eixida són la plaça de les Aules (Castelló), l'avinguda de l'Estació - plaça dels Estels (Alacant) i la plaça de Sant Agustí - Institut Lluís Vives (València). En acabant, llegiran un manifest la professora de Filologia Rosa Agost i el viròleg Miguel Alayrach Martínez, a Castelló; la presentadora d'À Punt Clara Castelló i el periodista del Levante Julio Monreal, a València; i a Alacant, els periodistes Carlos Arcaya i Mayte Vilaseca. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els funcionaris podran teletreballar tres dies a partir de l'1 de gener" "La Generalitat unificarà a la targeta SIP l'historial sanitari i social"