Més de la mitat de les morts per coronavirus en l'última setmana s'han produït en residències valencianes

Estes dades es desprenen de l'informe elaborat per la coordinadora de la Secció Civil de València
La situació en les residències s'està controlant | ACN

 

Més de la mitat de les morts registrades en el territori valencià durant l'última setmana com a conseqüència del coronavirus eren residents en centres de majors, segons es desprén de l'informe elaborat per la coordinadora de la secció Civil de València, Ana Lanuza, que ha traslladat este dimecres a la Fiscalia General de l'Estat.

 

En concret, del total de morts durant l'última setmana en l'autonomia valenciana per COVID-19, el 59% eren residents. En xifres globals, les defuncions en este col·lectiu representen en la Comunitat Valenciana el 38%, segons les mateixes dades.

 

En total, des de què començà la pandèmia, s'han registrat 523 defuncions en residències de majors, de les que 20 s'han produït en els últims set dies. La setmana anterior les morts en estos centres ascendien a 24, cosa que representa una «lleugera» baixada, ha explicat Ana Lanuza.

 

La fiscal ha indicat que estes xifres són «elevades», però ha recordat que es tracta d'un col·lectiu «molt sensible i vulnerable» que, si es veu afectat pel virus, és complicada la seua supervivència. També ha assenyalat que en relació amb altres comunitats autònomes, en les que les xifres arriben fins al 80%, la valenciana «no se situa tan malament».

 

La situació actual en les residències valencianes

Per províncies, la fiscal ha concretat que en Alacant s'estan contenint les morts en residències, ja que en l'última setmana només es van registrar tres; mentres que en la de Castelló va haver-hi cinc i en la de València, 12.

 

Precisament també esta mateixa setmana s'ha tingut coneixement de la defunció d'un treballador en una residència de la província de València com a conseqüència de la COVID-19, la primera víctima valenciana d'este col·lectiu.

 

Segons les últimes dades oferides per la Conselleria de Sanitat, hi ha 86 residències valencianes amb casos actius: 12 en la província de Castelló, 34 en la d'Alacant i 40 en la de València. Un total de 28 es troben davall la vigilància activa de personal sanitari: set en Alacant, huit en Castelló i 13 en València.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!