Mor el primer treballador d'una residència valenciana per coronavirus

La defunció es va notificar fa uns dies a la Fiscalia de València
Es tracta de la primera víctima valenciana d'este col·lectiu | València Diari

 

Un treballador d'una residència de la província de València ha mort a conseqüència de la COVID-19, segons s'ha notificat a la Fiscalia. Es tracta de la primera víctima d'este col·lectiu en el territori valencià.

 

Fa uns dies es va notificar la defunció d'este empleat a la secció Civil de la Fiscalia de València, organisme encarregat de portar un control sobre estos centres per a protegir a un dels col·lectius més vulnerables davant del coronavirus.

 

Al ministeri públic no li constava cap defunció de treballadors en residències valencianes i este seria el primer cas, que es va comunicar recentment, en concret, fa tres o quatre dies.

 

Esta víctima se suma als sis professionals sanitaris valencians que han mort contagiats pel coronavirus. La família d'un d'estos metges, que treballava en el SAMU, ha interposat una querella contra la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ja que considera que «va ser abandonat absolutament a la seua sort».

 

Les últimes dades aportades per la consellera de Sanitat, Ana Barceló, respecte a sanitaris amb positiu en COVID-19 ara com ara pugen fins a 658 —xifres d'este dilluns—. D'altra banda, el número d'altes en este col·lectiu ascendia a 2.027.

 

Dades en residències

Segons les informacions relatives a residències, ara com ara, han mort 521 residents i hi ha casos positius en 86 centres, onze d'ells en la província de Castelló, 34 en la d'Alacant i 41 en la província de València.

 

De la mateixa manera, tampoc ha variat el número de centres que es troben davall la vigilància activa del personal sanitari. Són 28 residències valencianes: huit en la província de Castelló, set en la província d'Alacant i 13 en la província de València.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!