Mor de coronavirus una xica de 37 anys després d'estar un mes lluitant

A causa de l'estat d'alarma i les mesures de seguretat, l'últim adéu s'ha celebrat per videoconferència
Catalunya continua lluitant contra el coronavirus | Catalunya Diari

 

Erika Mejía, la treballadora d'origen hondureny de 37 anys que patia coronavirus, ha mort a pesar de tots els esforços dels sanitaris. Segons ha publicat 'El País', Erika ha faltat després d'haver estat un mes i mig ingressada en l'UCI de l'Hospital Puerta de Hierro de Madrid a causa de la Covid-19. La dona ha sigut incinerada este dilluns passat en el crematori de Guadalajara.

 

A causa de l'estat d'alarma i les mesures de seguretat, el culte s'ha celebrat per videoconferència. D'eixa manera, l'últim adéu l'ha donat el pastor Edward Zacaries davant dels pocs familiars que estaven presents, entre ells, sa germana Alma: «Jo li done gràcies al Senyor perquè jo vaig estar en un estat molt greu. A mi em van despedir. Però un no es mor quan el dimoni vol. Un es mor quan Crist decidix que ha arribat l'hora».

 

Alma va rebre la notícia del greu estat de salut de sa germana este dissabte. No ho va compartir amb ningú, ho va dur en soledat. Al dia següent, cap al migdia, rebia una altra telefonada de l'hospital, encara que ja s'imaginava quines notícies li anaven a transmetre. 

 

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

La història del cas d'Erika

L'estat d'Erika va empitjorar a causa del virus des del passat 17 d'abril. En l'Hospital de Guadalajara a on està ingressada no disposaven de les capacitats suficients i es va demanar el seu trasllat a Madrid. En aquells moments, la sanitat madrilenya es trobava a la vora del col·lapse per la gran quantitat de gent que requeria cures intensives. A pesar d'això, hi va haver una possibilitat que Erika fora tractada en l'Hospital Puerta del Hierro i va ser traslladada amb un helicòpter sanitari i altres operatius que viatjaven per terra.

 

Durant els següents 30 dies va estar en tractament estricte a l'espera que el seu estat millorara. Al principi, per la seua edat, els sanitaris tenien esperances que poguera eixir del seu estat de gravetat, però dissabte passat van advertir als seus familiars que el seu estat era crític i que podia estar davant de les seues últimes hores. Per desgràcia, va ser així, i Erika moria diumenge al migdia.

 

Segons reconeixien fonts sanitàries, el cas d'Erika és estrany, tot i que creuen que l'estat d'obesitat que patia la víctima ha pogut influir en la mort de la dona per coronavirus. Des de l'equip de professionals de l'UCI de l'Hospital Puerta de Hierro han volgut enviar un missatge als familiars d'Erika: «No va morir a soles. Vam estar amb ella fins al final».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!