Noruega i Irlanda imposen quarantena per a tots els viatgers procedents d'Espanya

Alguns països han començat a imposar quarantena per als viatgers
Alguns països europeus comencen a imposar quarantena per als viatgers procedents d'Espanya   | Unsplash

Els brots de coronavirus que s'estan produint per tot el territori afecten tant a nivell nacional com internacional. Entre d'altres, els governs de Noruega i Irlanda han anunciat recentment que els viatgers procedents d'Espanya hauran de fer una quarantena de 10 i 14 dies, respectivament, en arribar al país.

D'eixa manera ho ha anunciat este divendres el govern de Noruega, que apunta que els viatgers procedents d'Espanya hauran de fer una quarantena de 10 dies en arribar al país, una conseqüència directa del repunt de casos de Covid-19 que s'està vivint. Per tant, les persones que arribie al país nòrdic a partir d'este dissabte hauran de fer aïllament després de què el govern noruec haja exclòs Espanya dels estats europeus que considera que tenen un risc de contagi «baix». Noruega actualitza la informació cada 14 dies.

Per la seua banda, el govern de Dublín ha anunciat este mateix divendres que manté les seues restriccions sobre els viatges internacionals per a evitar rebrots de coronavirus. El govern de la capital irlandesa ha assegurat que només elimina la quarantena de 14 dies als viatgers que arriben a Irlanda des de 13 països europeus, entre els que no figuren importants destins vacacionals com Espanya o França, i tampoc el veí Regne Unit ni els Estats Units.

Les demandes d'Irlanda

Irlanda demana a tots els viatgers que arriben als aeroports i ports del país, inclosos els residents nacionals, que s'autoaïllen  o «restringisquen els seus moviments» durant dos setmanes si no estan en l'anomenada «llista verda». Això significa que hauran de «quedar-se en una casa designada» i «evitar a altres persones i situacions socials tant com siga possible», ha precisat el Ministeri de Sanitat.

En conseqüència, recomana que limiten l'ús del transport públic; que eviten visites socials i contactes «cara a cara» amb «persones de risc»; que efectuen compres «absolutament necessàries», suposat per al que és obligatori l'ús de proteccions facials.

La «restricció de moviments» de 14 dies, que no és obligatòria per llei, també s'aplica als «ciutadans irlandesos» que tornen al país, als asimptomàtics i als que han donat negatiu per coronavirus en un test efectuat en una altra jurisdicció.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Torna el Mont de Pietat a Caixa Ontinyent" "L'avís urgent dels metges sobre el que podria passar en molt pocs dies"