La nova prohibició que demanen els experts en platges, terrasses i espectacles

Epidemiòlegs demanen que es prohibisca el seu consum en estos espais
El consum de tabac en espais oberts pot ajudar a propagar el virus | ACN

El consum de tabac incrementa la possibilitat de contagi del coronavirus. Esta ha sigut l'advertència de la Societat Espanyola d'Epidemiologia (SEE) que ha reclamat que terrasses de bars i restaurants, platges, espectacles a l'aire lliure i cotxes particulars es convertixen en espais sense fum.

D'esta manera es volen ampliar els espais lliures de fum per a poder protegir la població del fum del tabac i és per això que ha advertit que fumar en espais exteriors posa en risc de contagi de Covid-19  tant a la persona que fuma com als no fumadors que hi ha al voltant.

Es pot posar en risc a la població

La SEE ha explicat que es pot donar el cas que hi haja fumadors que estiguen infectats i siguen asimptomàtics. En este cas, a l'hora de fumar poden emetre gotes d'aigua que continguen el virus en qüestió, SARS-Co-V-2 i posen en risc tota la població.

Si bé la SEE reconeix que les lleis antitabac han conseguit disminuir considerablement l'exposició de la població al fum, insistix en fer un pas més per control el consum de tabac per tal de reduir l'elevada càrrega de morbi-mortalitat que s'associa al tabaquisme i a l'exposició continuada al fum. 

A demés, considera que encara hi ha espais, interiors i exteriors, que no estan regulats per la llei a on els nivells de fum són massa elevats. Un factor de risc tant per la salut dels mateixos fumadors com per les persones que es troben a prop, posant especial èmfasi als menors. De fet, assenyala que prop del 80% dels establiments incomplixen la llei perquè permeten fumar en terrasses que estan cobertes amb dos o més tancaments el que provoca que la concentració de nicotina i partícules puga superar els nivells concentrats en els espais interiors quan estava permès fumar.

Una nova llei antitabac

El govern espanyol ja està treballant en una nova llei antitabac que contempla la pujada d'impostos i l'equiparació del 'vapeig' amb la cigarreta tradicional per tal de poder prohibir el consum en espais a on no estiga permès fumar.

Una altra de les novetats que podria formar part d'esta llei és la prohibició de fumar en cotxes particulars. Una norma ja implementada en països com el Canadà, els Estats Units o Itàlia. Unes mesures però que la SEE creu que haurien d'anar acompanyades d'un augment dels espais a on estiga prohibit el consum de tabac i altres productes derivats.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Cine d'estiu per a 47 localitats de Castelló" "URGENT: Confirmen 5 nous brots de coronavirus en el territori valencià"