Oltra anuncia 11 milions d'euros en subvencions socials per a fer front el Covid-19

També es compensarà econòmicament l'esforç del personal sanitari
Es destinaran uns 11 milions | Agències

El Consell aprovarà de manera imminent un decret de concessió directa de subvencions a centres, habitatges tutelats i entitats d'iniciativa social per a fer front a les necessitats extraordinàries derivades de la pandèmia, al que es destinarà 10,9 milions.

Ho ha anunciat la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en la comissió de Política Social de les Corts Valencianes, a on ha comparegut per a informar sobre la situació de les residències de majors en relació amb la pandèmia de coronavirus.

«La pandèmia no per a i les actuacions que duem a terme tampoc», ha assegurat Oltra, qui ha agregat que un mínim del 50% de les noves subvencions anirà destinat a cobrir el cost del personal addicional contractat, i a l'esforç dels professionals que treballen cada dia en situacions molt difícils.

Es compensarà econòmicament l'esforç del personal sanitari

Esta quantia abastarà els costos salarials bruts (inclosos els pagaments a la Seguretat Social corresponents a l'empresa) del personal contractat de manera addicional per a substituir les baixes produïdes pel Covid-19 o per les hores extraordinàries.

La resta de la quantia, ha dit Oltra, cobrirà les adquisicions de material, com a tauletes i televisions, que possibilite que les persones residents puguen viure amb millor privacitat, mantindre la seua autonomia i facilitar el contacte amb l'exterior i les seues famílies.

La vicepresidenta ha anunciat també que este divendres el ple del Consell aprovarà  el decret llei per a compensar econòmicament l'esforç fet pel personal sanitari i sociosanitari públic durant l'anterior estat d'alarma, i ha demanat el suport dels grups parlamentaris per a validar-lo en Les Corts.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Naix en València la primera agència espanyola d'auxiliars de vol amb síndrome de Down" "Missatge encara més optimista de Fernando Simón: «En els pròxims dies»"