Oltra diu que la situació en las residències és difícil i confia en la vacunació

En les residències de persones majors hi ha 2.635 persones positives per coronavirus
Oltra afirma que la situació de les residències valencianes és difícil | Pixabay

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que la situació de les residències de majors en esta tercera ona de la pandèmia és «molt difícil», i confia en el ritme de vacunació perquè la situació canvie en eixos centres.

Oltra s'ha referit en una roda de premsa en ser preguntada per l'increment de contagis en les residències, a on hi ha 2.635 persones positives per coronavirus, i ha destacat que estes instal·lacions «no són 'Fort Knox'» i quan hi ha «un contagi comunitari descontrolat», com ocorre ara, el virus entra.

Ha reconegut que la situació «no està bé» però també ha destacat que el 50% de les residències valencianes no té coronavirus i el 90% de les places està lliure de contagis, i que el 63% de les 167 residències amb brots actius, té menys de deu contagis.

També ha assenyalat que encara que no li agrada fer comparacions amb esta classe de qüestions, l'índex de mortalitat d'usuaris dels centres en el territori valencià és del 30,45%, bastant menor que el d'altres autonomies, i menor també que l'índex de majors morts fora de les residències.

Estan estudiants la situació de les residències amb brots

Oltra ha afirmat que estan estudiant les circumstàncies d'aquells brots que s'han estés més, com el cas de la residència del barri de Benicalap de la ciutat de València gestionada per Orpea, que acumula 73 contagis des del passat 1 de gener, encara que tots ells asimptomàtics.

Ha lamentat la «mala sort» d'esta residència, que es trobava dins del pla de vacunació, al no haver tingut cap cas durant la primera i la segona ona de la pandèmia, i ha assenyalat que estan estudiant el que ha passat perquè haja entrat el virus i s'haja estés tant.

Per a la vicepresidenta, la bona notícia és que la vacunació «avança a molt bon ritme», i ja s'està vacunant en residències amb brots, cosa per la que confia que amb l'aplicació, a partir de la setmana que ve, de la segona dosi de la vacuna, cap a finals de febrer la situació de les residències «haja canviat sensiblement».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig demana més vacunes per al territori valencià" "El canvi amb la vacunació que Salvador Illa descarta en Espanya"