El COOCV denúncia a Sanitat per no incloure als òptics en els plans de vacunació

El Col·legi d'Òptics-Optometristes de la Comunitat Valenciana (COOCV) ha denunciat a la Conselleria de Sanitat davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per no incloure'ls en els actuals plans de vacunació
El COOCV denúncia a Sanitat per no incloure als òptics-optometristes en els plans de vacunació | Europa Press

El Col·legi d'Òptics-Optometristes de la Comunitat Valenciana (COOCV) ha denunciat a la Conselleria de Sanitat davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per no incloure'ls en els actuals plans de vacunació per a professionals sanitaris.

Segons ha indicat en un comunicat, el pla de vacunes elaborat pel Ministeri ha recollit des d'un primer moment el lloc prioritari que han d'ocupar les professions sanitàries.

No obstant això, per a desagradable sorpresa i intranquil·litat del col·lectiu, des de la Conselleria s'ha decidit deixar fora d'esta fase de vacunació als òptics-optometristes sense aportar explicacions coherents, mentres que en altres comunitats autònomes sí que estan sent vacunats, han advertit.

Un sector de primera necessitat en plena pandèmia

Des del col·legi han recordat que els òptics-optometristes que exercixen en els establiments sanitaris d'òptica, a pesar del risc que corren i conscients de la importància de la seua labor professional declarada essencial en el Reial decret 463/2020, de 14 de març pel que s'establia l'estat d'alarma.

Este sector va continuar atenent durant el confinament i els mesos posteriors amb gran exposició i sense disposar d'EPIs, tant a sanitaris de primera línia com a totes les persones que van presentar servicis de primera necessitat, assumint a demés a tots aquells pacients amb problemes de visió derivats de manera forçosa per la saturació del sistema sanitari públic.

L'activitat professional principal de l'òptic-optometrista es desenvolupa, amb gran exposició, en gabinets, que són espais tancats, a on la proximitat als ulls del pacient és màxima, especialment en fer unes certes proves com retinoscòpia, oftalmoscòpia, adaptació lent de contacte, entre altres, han detallat.

Demanen mesures cautelars

Estos professionals entenen que la necessitat de la vacuna no és només per a protegir el professional sanitari, sinó per a evitar ser vectors de transmissió als pacients atesos en consultes i establiments -estimades en prop de 3.000.000 de consultes anuals-.

«Esta decisió anòmala i arbitrària de la Conselleria respecte als nostres professionals sanitaris òptics-optometristes ens ha obligat a prendre la decisió d'interposar davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) un recurs contenciós administratiu i sol·licitar mesures cautelars contra la inactivitat de la Conselleria per no vacunar als òptics-optometristes enfront del Covid-19», han subratllat.

Per tot, des del col·legi han exigit als gestors de la Conselleria que siguen coherents, com si estan sent en altres comunitats autònomes, i s'incloga ja als òptics-optometristes dins dels plans de vacunació.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: Tots els nous brots confirmats en el territori valencià" "ÚLTIMA HORA: 92 noves morts per Covid-19 en el territori valencià"