La pandèmia s'accelera en el territori valencià: Més de la mitat de casos de juliol són de l'última setmana

L'última setmana ha concentrat 894 dels 1.602 casos que s'han assignat a municipis en este mes
En juliol s'han comptabilitzat 1.602 casos nous | Pixabay

La pandèmia de coronavirus s'està accelerant en el territori valencià en juliol i, particularment, durant l'última setmana, que ha concentrat 894 dels 1.602 casos que s'han comptabilitzat i assignat a municipis en este mes.

En total, segons les dades desagregades que publica la Generalitat, hi ha 1.602 casos nous entre les actualitzacions del 2 de juliol i la del 30, la primera i l'última d'este mes. D'ells, 894 s'han donat entre els dies 23 i 30.

Tres ciutats registren més de 100 casos en juliol

Esta tendència s'observa també en molts dels municipis. El més afectat continua sent València, que ha registrat 371 casos en tot juliol, i 207 d'ells en els últims set dies. És fins i tot més acusada en Elx, en el Baix Vinalopó (Alacant), amb 177 casos en juliol, dels que 117 són d'esta setmana.

Estes dos ciutats són les úniques, al costat de Gandia, amb més de 100 positius en este mes. En la capital de la Safor (València), a on es va detectar un brot que va obligar a tancar l'oci nocturn, la ràtio de positius en els últims dies és menor: són 51 dels 126.

De dos a 43 brots durant el mes de juliol

Al llarg del mes de juliol, han aparegut 43 brots en la Comunitat Valenciana. El més important és precisament el de Gandia, que afecta a 158 persones dins i fora d'esta ciutat. Diversos municipis de la comarca, com Barx o Xeresa han sumat els seus primers casos este mes.

El brot de Peníscola, en el Baix Maestrat (Castelló), és el segon més gran i afecta a 59 persones. D'elles, 48 són de la mateixa ciutat i 33 s'han detectat en l'última setmana, encara que la gran majoria (30) es van conéixer el cap de setmana i entre este dilluns i dijous només s'han detectat tres casos més.

A principis de mes només hi havia dos brots en el territori valencià: un relacionat amb un barri de Castelló de la Plana i un altre amb una empresa càrnia de Rafelbunyol, en l'Horta Nord (València). Els dos fa setmanes que no sumen nous casos i, de fet, s'observa en les dades per municipis.

El brot de Castelló va afectar a 35 persones, pel que continua sent el tercer amb major incidència del territori valencià. A pesar d'això, durant el mes de juliol, la ciutat només ha sumat 14 positius, quatre d'ells en l'última setmana. L'última volta que Sanitat va informar de contagis associats a este brot va ser el dia 10.

El cas de Rafelbunyol és encara més evident. El brot va afectar a 26 persones, però el mes de juliol només s'han comptabilitzat cinc positius en el municipi, un d'ells esta setmana. Sanitat va informar dels últims casos en este focus el 13 de juliol.

La ciutat de València és, actualment, la més afectada pels brots. En total es compten cinc, després de què este dijous es trobara relació entre cinc brots familiars i un d'origen social. D'esta manera, van passar a formar un únic brot que afecta a 33 persones.

A demés, en la ciutat hi ha un altre relacionat amb l'oci nocturn amb 21 casos, dos relacionats amb temporers arribats de Lleida que afecten a set persones i altres dos en un pis d'acollida i l'àmbit laboral en els que s'han contagiat quatre persones en cada un.

Cinc dels deu focus més grans, relacionats amb l'oci nocturn

Durant este mes s'han detectat brots en locals d'oci nocturn i quatre d'ells es troben entre els de major afecció. Els de Gandia i Peníscola són els dos més grans que té la Comunitat Valenciana en estos moments, però també afecten a més de 20 persones els de Santa Pola (26) i València (21). Un altre focus en Xirivella, en l'Horta de València, ha generat 12 contagis.

Dels 10 brots més grans, altres dos estan relacionats amb l'àmbit laboral, i un d'ells, amb l'àmbit hospitalari. És el de l'Hospital de Manises, en l'Horta de València, amb 19 afectats. L'altre d'origen laboral és el de Rafelbunyol.

Els altres tres brots es corresponen amb l'àmbit social i familiar. En concret són el de Castelló (35 casos), València (33 afectats) i Foios, en l'Horta Nord (València), (12 persones). En este últim no s'informa de casos nous des del dia 13 i la localitat no ha sumat positius en l'última setmana.

El coronavirus arriba en juliol

Diversos municipis valencians han detectat els seus primers casos de coronavirus durant este mes. És el cas de Montaverner, en la Vall d'Albaida (València), i Vilafranca, en l'Alt Maestrat (Castelló), que no havien tingut contagis des de què començà la pandèmia, però este mes han sumat dos casos.

Altres deu municipis han tingut el seu primer cas este mes:

  • Ademuz, en el Racó d'Ademús (València)
  • Aigües, en l'Alacantí (Alacant)
  • Barx, en la Safor (València)
  • Benlloc, en la Plana Alta (Castelló)
  • Eslida, en la Plana Baixa (Castelló)
  • Granja de Rocamora, en el Baix Segura (Alacant)
  • la Pobla de Benifassà, en el Baix Maestrat (Castelló)
  • Sot de Ferrer, en l'Alt Palància (Castelló)
  • Traiguera, en el Baix Maestrat (Castelló)
  • Xeresa, en la Safor (València)

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els grans descomptes de Renfe per a viatjar en agost des de i cap a València" "Clients de les discoteques de València amb brots es neguen a fer-se les proves"