Gandia tanca l'oci nocturn de la ciutat a partir d'este dissabte

La preocupació s'escampa a Santa Pola pel brot d'una discoteca
Els locals d'oci nocturn hauran de tancar en Gandia a partir d'este dissabte | EFE

La Conselleria de Sanitat Universal ha anunciat este dissabte el tancament de l'oci nocturn en la ciutat de Gandia, en la comarca de la Safor (València), davant del brot de coronavirus que afecta ja a 49 persones en el municipi.

D'eixa manera ho ha anunciat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en una roda de premsa este dissabte en la que ha informat de l'obligatorietat de l'ús de mascaretes, en tot moment, en tot el territori valencià. Este anunci l'ha fet mentres ha explicat que esta setmana han saltat les alarmes perquè els contagis s'han multiplicat per quatre en la franja d'edat d'entre 20 i 40 anys. I, de fet, la Conselleria ha confirmat este divendres 19 casos positius relacionats amb el brot de coronavirus en Gandia, cosa que ha fet pujar a 49 les persones afectades.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

La mesura es farà efectiva en les pròximes hores, ha detallat Barceló, que ha agraït la col·laboració l'ajuntament i de l'alcaldessa de la ciutat, Diana Morant. La consellera també ha advertit que l'administració «actuarà d'esta mateixa manera en tots aquells llocs en els que es donen circumstàncies similars», i quan «no s'apliquen totes les mesures» recomanades per Salut Pública.

Controlar el brot de Santa Pola: prioritari

Igualment, s'ha informat que el dimarts s'iniciarà un estudi de contactes per a descartar i detectar casos relacionats amb el brot originat en una discoteca de Santa Pola, en la comarca del Baix Vinalopó (Alacant), que afecta a 5 persones. Per això ha demanat a tots els ciutadans que hagen estat en el local els dies 10,11 i 12 de juliol que contacten amb les autoritats sanitàries per a fer-se les proves de coronavirus, coordinades per l'Àrea de Salut d'Elx. De fet, s'ha anunciat que es procedirà de la mateixa manera en tots els casos similars a partir d'ara.

Barceló ha insistit que «ens queda per recórrer un ampli camí» fins a tindre una vacuna per a la pandèmia mundial que patim i ha apel·lat a la responsabilitat entre els ciutadans, al sector de la restauració i «molt especialment l'oci nocturn» per a no llançar a perdre tot l'esforç fet durant estos mesos per part de la població, els professionals sanitaris i en record de les víctimes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent: Mascareta obligatòria en tot el territori valencià" "Un incendi com el de Notre-Dame crema l'interior de la catedral de Nantes"