Ribó assegura que està «preocupat» pels brots de coronavirus i insistix en prendre mesures sobre l'oci nocturn

L'alcalde de València retardarà les seues vacacions pel «moment de preocupació»
Ribó insistix en prendre mesures en l'oci nocturn | Pxhere

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha reconegut que actualment es viu «un moment de preocupació» generalitzat pels nous contagis de Covid-19 i ha insistit que seria «convenient» prendre mesures respecte a l'oci nocturn.

El primer edil ha fet estes declaracions en la presentació de l'informe preliminar de l'impacte del temporal Gloria en les dunes i platges de València en ser preguntat pels mitjans per la seua opinió sobre la possibilitat de tancar o aplicar restriccions en eixa classe d'establiments.

«La meua posició és clara, crec que és convenient i hi ha persones i alcaldes que ho estan demanant, però és una competència autonòmica i és bo que siga d'esta manera, ja que si tinguérem la competència municipal podria ser un problema: imagina que tanquem les discoteques de València, perquè se n'anirien a les d'Alboraia o Mislata i no arreglaríem res», ha argumentat.

A pesar d'això, ha remarcat que des del consistori es va a fer «el que es puga» i, en este sentit, ha recordat que dilluns que ve mantindrà una reunió amb representants del sector de l'oci nocturn «per a vore quines solucions es poden buscar».

Un dels temes que es posaran sobre la taula serà la figura de l''alcalde de nit', «per a vore si una persona, a demés de mediar en conflictes amb veïns, puga millorar la salubritat i seguretat de les persones». «Farem el que puguem, cada un ha de prendre les decisions que puga», ha insistit.

Augmenta la presència del SARS-CoV-2 en les aigües residuals

Ribó ha subratllat també les dades de restes de presència del SARS-CoV-2 en les aigües residuals, en les que «evidentment» es registra un creixement i que solen ser «premonitòries» de cara a la setmana que ve.

En este punt, el responsable del govern municipal —que ha revelat que retardarà les seues vacacions, en principi de la primera setmana a la segona d'agost— està «preocupat». «Crec que tal com està la cosa, no en València, sinó en Espanya, en Corea i en Gran Bretanya i tots els països, hi ha un moment de preocupació. Hem d'estar tots preocupats per a poder controlar-ho», ha conclòs.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Noves fonts d'aigua filtrada i refrigerada en València segures davant del coronavirus" "Experts valencians alerten d'un greu risc en menors pels gels hidroalcohòlics"