El parc de Malilla de València comptarà amb una pèrgola «futurista» per a activitats musicals i culturals

El projecte compta amb un pressupost de licitació de 52.915 euros
Es tracta d'una construcció «futurista» | Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha tret a licitació l'obra de construcció de la pèrgola per a activitats musicals i culturals situada en el barri de Malilla per 52.915,42 euros. Un projecte contemplat en els pressupostos participatius ‘DecidimVLC 2018’ i al que el consistori atorga un termini de dos mesos per a rebre propostes.

La pèrgola està pensada per a acollir actuacions de les bandes musicals municipals, representacions teatrals i fins i tot ser un espai de joc, entre altres funcions. El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha manifestat que «el disseny de la pèrgola és bastant futurista i segur que es convertirà en una fita per al barri» al mateix temps que ha destacat que, «quan s'execute el contracte, el barri de Malilla comptarà amb una de les instal·lacions més novedoses de la nostra ciutat».

Campillo es va reunir el passat  21 de novembre de 2019 amb l'Associació de Veïns de Malilla, a qui li va explicar en què consistia el projecte i, a demés, va escoltar i va arreplegar algunes de les seues propostes. El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana ha remarcat que «és un projecte molt important per al barri de Malilla. Esta pèrgola musical es va aprovar en els pressupostos participatius per a que les entitats musicals del barri pugueren fer les seues activitats en este parc». 

Un projecte pensat en el so

La futura pèrgola perseguix alçar-se com un element cultural i escultòric dins del parc de Malilla i fins i tot com un component «de referència» en tot el barri valencià. La iniciativa està formada per una sèrie de murs que emergixen des de la gespa que cobrix tota l'esplanada i conseguix un «escenari obert al que abracen tant en horitzontal com en vertical a manera de pètals rocosos de flor».

Els dotze murs, que es corresponen a les dotze notes musicals, es disposen en diferents plans amb una geometria exacta de porció de tres cercles concèntrics. L'objectiu és produir les condicions acústiques apropiades per a la difusió del so de les actuacions musicals.

Cal destacar que la ubicació de les peces i la configuració de les parts superiors inclinades dels dotze murs, és l'encarregada de generar la distribució del so cap a l'esplanada frontal. Pel que fa a les característiques de cada mur, responen a la necessitat d'aportar un tractament particular a cada grup d'instruments de la banda.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La confessió del ministre de Sanitat, Salvador Illa: «És preocupant»" "La Fira de l'Automòbil d'Ocasió arriba a Fira València el cap de setmana"