Portugal torna a confinar 19 dels 24 districtes de Lisboa

Els habitants d'estes zones només podran eixir de casa per a les activitats essencials
Portugal opta per confinar diferents districtes de Lisboa per un rebrot | ACN

Portugal torna al confinament. Després de registrar un augment sobtat dels casos de coronavirus en les últimes hores, el govern portugués ha decidit que tornarà a confinar 19 districtes de l'àrea metropolitana de Lisboa. D'esta manera ho ha confirmat este dijous el govern lus en un comunicat.

Tal com ja va passar en Espanya durant l'estat d'alarma, els habitants d'estes zones de la capital portuguesa només podran eixir de les seues cases per a les activitats essencials. És a dir, per a treballar o comprar menjar o medicaments. Portugal, en esta línia, havia notificat un total de 311 nous contagis en les últimes hores. 

En total, es voran afectats tots els districtes dels municipis d'Amadora i Odivelas, sis de Sintra, dos de Loures i un en la capital portuguesa. Totes les àrees afectades pel confinament pertanyen als cinc municipis a on es concentren la majoria dels brots que afecten a la regió de Lisboa, actualment la més afectada del país per coronavirus, amb un balanç total de 17.767 casos positius des de què va començar la pandèmia.

Fase de contingència en les altres zones de l'àrea metropolitana de Lisboa

D'altra banda, el govern portugués ha decretat, com a mesura intermèdia, que les altres zones de l'àrea metropolitana de Lisboa —excepte els 19 districtes més afectats— passen a la fase de contingència. Esta decisió complementa les restriccions aplicades en l'àrea metropolitana de Lisboa des de dimarts passat, que inclouen la prohibició de reunió de més de 10 persones i el tancament de tots els comerços a partir de les 20 hores.

En este horari de tancament no s'inclouen les gasolineres, els centres sanitaris, les farmàcies, les funeràries o les instal·lacions deportives. Tampoc els supermercats, que podran tancar a les 22 hores. Estes mesures tracten de pal·liar els diferents brots detectats en les últimes setmanes en la regió, que ara com ara concentra el 77,1% dels nous casos registrats en les últimes hores, fins a 311 positius a nivell nacional.

Sancions de fins a 500 euros

El Consell de Ministres també ha aprovat que totes les altres regions de Portugal passen al nivell inferior d'estat alerta. En este sentit, el primer ministre portugués, António Costa, ha assegurat en roda de premsa que, encara que es rebaixe l'estat d'alerta, els ciutadans no han de baixar les mesures de prevenció.

En este sentit, a partir d'ara, Portugal aplicarà sancions d'entre 100 i 500 euros per a les persones que no complisquen les normes i d'entre 1.000 a 5.000 euros per a les empreses.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!