Les platges valencianes amb 'bandera negra' en 2020 per contaminació i mala gestió

En total s'han elegit 6 platges del litoral valencià
Un total de sis platges valencianes tenen la 'bandera negra' | Europa Press

Ecologistes en Acció atorga un any més les seues 'banderes negres' a sis platges del territori valencià, una per contaminació i una altra per mala gestió ambiental en cada província. El major problema torna a ser els abocaments d'aigües i la seua mala depuració, igual que en 2019.

Les platges triades són:

  • En València: la del port de València per mala gestió i la de la plana de Medicalia en el Puig, en l'Horta Nord, per contaminació.
  • En  Alacant: la de Babilònia en Guardamar, el Baix Segura, per mala gestió, i la de Sant Gabriel, en la capital, per contaminació.
  • En Castelló: la de Fortí-Fora Forant-Cervol en Vinaròs, en el Baix Maestrat, per mala gestió, i la de les Fonts en Alcossebre, en la mateixa comarca, per contaminació.

Per quinzé any consecutiu, l'organització fa una anàlisi dels més de 400 quilòmetres de les costes valencianes. L'informe 'Banderes Negres 2020' recull en esta edició els casos més característics d'afeccions per contaminació i mala gestió ambiental.

El diagnòstic fa un esment especial a les afeccions antròpiques, d'origen humà, sobre la biodiversitat costanera, que minven i posen en perill a centenars d'espècies animals i vegetals, alerta Ecologistes en un comunicat.

Una doble amenaça

Es donen exemples clars d'espècies amenaçades en l'actualitat, des de la llepassa Patella Ferruginea, les prades de la fanerògama marina Cymodocea nodosa o les algues del gènere Gelidium Spp, a demés de la gestió ineficaç sobre l'alga invasora Rugulopteryx Okamurae.

Paral·lelament, l'informe no òbvia la crisi sanitària, econòmica i social derivada del Covid-19. Ecologistes se solidaritza amb els afectats i alerta d'una «doble amenaça» a conseqüència del coronavirus.

La primera són els residus generats per la pandèmia, perquè cada volta són més habituals les imàtgens que mostren residus de mascaretes i guants mal gestionats i arribant a platges i mars. Però també avisa de la desregulació urbanística com a eixida a la crisi, ja que «cada volta més autoritats regionals estan mostrant la seua preferència per tirar una volta més de la rajola com a solució a estos problemes».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!