La policia intenta desallotjar el CSOA l'Horta del barri de Benimaclet

La policia ha fet càrrega contra el centenar de persones que s'havia concentrat per a impedir el desallotjament
Una mobilització ho ha impedit | Pau Pozo-Twitter

Un ampli dispositiu policial ha pres este dilluns el Centre Social CSOA l’Horta en el barri de Benimaclet de València per al seu desallotjament, però els agents, després de fer una càrrega contra el centenar de persones que s'havia concentrat de seguida per a impedir-ho, finalment se n'han anat.

Després de la marxa dels agents antidisturbis del Cos Nacional de Policia, desenes d'activistes han procedit a la seua «reokupació». Fonts del col·lectiu han assenyalat a EFE que l'ordre que havia tramitat el Jutjat d'Instrucció número 13 afectava només una part de la finca, d'uns cent metres quadrats sobre una superfície de 10.000, i que en cap cas afectava l'alqueria que acull el 'Casal Social de L'Horta'.

Operaris privats havien entrat en el recinte mentres estava la Policia, han canviat les portes d'entrada a l'edifici i, pel que pareix, han col·locat una alarma, segons les mateixes fonts. En els minuts previs al fet que la Policia abandonara el CSOA s'ha produït una càrrega policial en desbordar la línia policial desenes d'activistes que s'havien concentrat en protesta pel desallotjament.

A primera hora del matí, en conéixer l'entrada de la Policia, un advocat en representació del CSOA L'Horta ha transmés als agents la il·legalitat de l'actuació i un altre ha acudit al jutjat per a presentar un recurs. Des del col·lectiu han assenyalat que en les tres hores que han estat en el recinte, els agents no han practicat cap actuació en la parcel·la sobre la que sí que hi havia una ordre de desallotjament.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La denigrant situació en la que estan 20 malats de Covid-19 en un hospital de Vaència" "Última hora: Caiguda mundial de Google que afecta servicis com Youtube o Gmail"