La policia podrà gravar i sotmetre a un examen físic als conductors per a detectar si van drogats

L'objectiu és que es puguen presentar més proves per a sancionar penalment als infractors
Imatge d'arxiu d'un control d'alcoholèmia | València Diari

 

La Direcció General de Trànsit (DGT) vol donar un nou impuls important en la lluita contra aquells conductors que decidixen agarrar el cotxe tot i haver consumit drogues o alcohol. Són constants les campanyes que la policia fa contra esta classe d'infractors, però pareix que amb els controls no n'hi ha prou. 

 

Les xifres de conductors que donen positiu i són sancionats per conduir baix els efectes dels estupefaents són molt baixes respecte als que són detectats conduint beguts. Només 200 de les 53.173 condemnes per estos delictes viaris van ser per anar al volant drogat.  

 

Des de la Fiscalia de Seguretat Viària, s'ha demanat als diferents cossos policials que tenen competències en trànsit, que es duguen a terme unes anàlisis en profunditat dels possibles sospitosos. Per tant, a més de sotmetre'ls als tests de saliva, podran ser gravats i examinats físicament. 

 

70 paràmetres per a analitzar

La seua principal meta és que les denuncies contra estos infractors siguen cent per cent fiables i que, per tant, no es puguen recórrer amb tanta facilitat. Cal recordar que conduir baix els efectes de les drogues suposa una reducció de 6 punts al carnet i una sanció de 1.000 euros. 

 

Les drogues estan darrere de bona part dels accidents greus | SCT

 

Una volta efectuat el test habitual, els agents el podran complementar amb una sèrie de proves i consideracions que demostren senyals externs d'un consum de substàncies. Concretament, es podran analitzar fins a 70 paràmetres incloent si el conductor sua en excés, si té problemes per a parlar, si les seues pupil·les estan dilatades o no pot caminar en línia recta. 

 

A eixes anàlisis s'afegirà la gravació en vídeo de l'estat del conductor com a prova a presentar amb la denúncia. D'esta manera, les diligències que se li obren a l'infractor seran més completes i exhaustives, permetent que siga més fàcil una sanció penal i no només administrativa.  

 

També pots llegir..

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!