L'avís sobre Espanya que arriba directament dels Estats Units i genera més preocupació

Morgan Stanley i JP Morgan advertixen als seus clients del deteriorament de l'economia espanyola
Els bancs nord-americans avisen que Espanya és el «país més dèbil de l'Eurozona» | Cedida

Espanya s'està convertint en un gran problema per a l'economia internacional enmig de la pandèmia del coronavirus. Diferents informes, d'almenys tres bancs d'inversió dels Estats Units al que ha accedit el diari generalista 'El Mundo', alerten als seus clients del  «deteriorament» de l'economia espanyola i la descriuen com un qüestionable lloc per invertir. 

«Espanya es perfila com el país més dèbil en l'Eurozona i creguem que els mercats començaran a considerar-ho així de forma creixent», apunta un informe de Morgan Stanley recollit pel citat mitjà. 

«La recuperació a Espanya s'estanca pel rebrot descontrolat de virus»

Este document remès a clients d'este important banc nord-americà assenyala el següent: «Hi ha moltes raons per a la preocupació. Com subratllen els nostres economistes, el panorama per a Espanya s'ha deteriorat tant en xifres absolutes com relatives a altres països europeus en els últims dos mesos». 

D'altra banda, per als analistes d'un altre gegant com és els Estats Units com JP Morgan, «la recuperació a Espanya s'estanca pel rebrot descontrolat de virus. El confinament espanyol va ser demolidor, en línia amb Itàlia i França, però el complicat procés de desescalada es va retardar més». Per JP Morgan, «la situació del coronavirus en Espanya ha arribat a tal punt que requerix més mesures». 

Capital Economics avisa que «el panorama econòmic espanyol s'enfosquix»

Si parlem de Goldman Sachs, el banc d'inversió va publicar este dilluns un estudi que assenyala que el Banc Central Europeu ha d'ampliar encara més el seu ja bilionari programa de compres en els pròxims mesos «per donar suport a la recuperació dels països del Sud» i assenyala directament a Espanya i Itàlia. 

Finalment, la consultora Capital Economics avisa als seus clients que «el panorama econòmic espanyol s'enfosqueix» i considera que després d'una millora en el tercer trimestre de 2020, tornarà a caure en el quart d'este mateix any.

La forta dependència del turisme i, com assenyala Morgan Stanley, «la tossuda taxa de desocupació», ja molt alta abans del Covid-19, deteriora ara a l'economia espanyola, a més dels seus negatius comptes públics. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un dron contra els robatoris en urbanitzacions de Picassent" "Un home perd la vida i 2 es troben en coma després d'un blanquejament dental"