El psiquiàtric de la presó de Fontcalent d'Alacant no té psiquiatres

No s'han complit les vacants que hi ha lliures
No hi cap psiquiatre | Google Maps

El centre psiquiàtric penitenciari de Fontcalent no té ara mateixa cap psiquiatre, ja que dels tres que hi ha en plantilla, dos estan de baixa i un altre s'ha jubilat sense que s'haja cobert encara el seu lloc, segons ha alertat l''Associació de Treballadors Penitenciaris El teu abandó em pot matar' (TAMPM) i l'ha confirmat la secretaria general d'Institucions Penitenciàries.

Segons el parer de l'associació de treballadors, «l'absència en Fontcalent d'eixos professionals vulnera els drets de les persones privades de llibertat» perquè impossibilita «que reben una assistència psiquiàtrica adequada». Fonts de l'associació han assegurat que este panorama de «descontrol mèdic pot provocar situacions de violència» que atempten «contra la seguretat del centre, dels treballadors i dels interns».

Les mateixes fonts han afegit que la falta d'especialistes podria també «prolongar innecessàriament l'estada dels presos al no existir un seguiment de la seua evolució psiquiàtrica que aconsellara mesures ambulatòries en cas de millora».

Conveni amb l'Hospital d'Alacant

Des de TAMPM han apuntat que l'absència de psiquiatres en els centres penitenciaris respon «al nul atractiu que per a eixos professionals té treballar a les presons a causa del baix sou que reben en comparació amb la sanitat pública i privada».

Per part seua, des d'Institucions Penitenciàries han reconegut la baixa dels tres professionals psiquiàtrics de Fontcalent, encara que han assegurat que esta absència «no vol dir que els pacients estiguen desatesos». Han prosseguit que estan tractant de suplir les baixes amb un acord amb l'Hospital d'Alacant, pel que «un dia a la setmana, un psiquiatre es traslladarà al centre penitenciari per a atendre els interns, fins que les baixes s'incorporen».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Crearan corredors segurs per a l'arribada de turistes al territori valencià" "Bones notícies amb la segona fase de les proves de la vacuna d'Oxford en ancians"