Ximo Puig convoca este dimarts a la comissió interdepartamental per a estudiar noves restriccions

La reunió es produirà este dimarts a les 13.00 hores

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en una roda de premsa
El 56% dels contagis es produixen en l'àmbit domiciliari | EFE

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha convocat per a este dimarts a les 13.00 hores una reunió de la comissió interdepartamental per a la prevenció i actualització enfront de la Covid-19 per a analitzar les últimes dades i estudiar la possibilitat d'aplicar noves mesures, segons ha informat fonts de Presidència.

Este dilluns, el 'president' ha apuntat que el 56% dels contagis es produixen en l'àmbit domiciliari o en l'estricta intimitat. Per això, ha defensat que «estem en l'estadi de la corresponsabilitat», encara que no ha descartat en absolut noves mesures.

A demés, en un missatge institucional este diumenge, el cap del Consell va avançar que la Generalitat adoptarà mesures «encara més restrictives» en l'àmbit de la competència autonòmica si és necessari i «des del convenciment que no hi ha disjuntiva entre salut i economia ni mesures neutres ni innòcues».

Puig va qualificar d'extrem un confinament prolongat en casa perquè tindria greus efectes secundaris i «només podria decretar-ho el Govern espanyol, que en este moment el descarta».

El 'president' va afirmar que tota mesura «té un cost, un mal i un impacte social, físic i psicològic», per això va defensar que «s'han de ponderar des del rigor màxim, encertant el moment i atés el bé col·lectiu». «En això ha estat, està i estarà la Generalitat, des de la responsabilitat institucional», va remarcar.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari