Ximo Puig defensa l'estratègia de vacunació i rebutja les «teories conspiratòries»

El president de la Generalitat creu que la vacuna no ha de ser obligatòria
Puig defensa l'estratègia de vacunació i rebutja les «teories conspiratòries» | GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat l'estratègia espanyola de vacunació, amb 13.000 punts a partir de gener, i ha garantit que el sistema valencià posarà a disposició «tot el funcionament dels centres de salut».

Encara que no creu que les vacunes hagen de ser obligatòries, ha apel·lat a la consciència i solidaritat col·lectiva i a «intentar desmuntar les teories conspiratòries antivacunes». «L'objectiu és conseguir la màxima vacunació possible en el mitjà termini, com amb la grip», ha reivindicat en roda de premsa.

Puig considera «de bastant sentit comú» l'estratègia única per a tota Espanya que va presentar Pedro Sánchez este diumenge i que aprova este dimarts el Consell de Ministres per a garantir un accés equitatiu a les vacunes. Ha demanat que els sectors més vulnerables siguen els prioritaris i ha garantit que la Conselleria de Sanitat Universal treballa per a adequar la seua logística i complir els requisits que determine el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Com a exemple, el president valencià ha destacat la capacitat de vacunació de la Generalitat en l'actual campanya de la grip i la «gran professionalitat» dels seus sanitaris: «Quasi un milió de persones ja ens hem vacunat contra la grip». «El sistema valencià de salut funciona, no crec que hi haja cap classe de problema», ha assegurat, i ha demanat «molta prudència» perquè les vacunes contra la pandèmia estan en fase inicial.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: El número de classes confinades en l'11ª setmana del curs escolar valencià" "25.600 tests d'antígens per al control de turistes als aeroports de València i Alacant"