Puig fixa en el 18 de febrer «com a màxim» la vacunació de totes les residències, excepte els contagiats

Després «només quedaran les persones contagiades» per vacunar, ha dit el president de la Generalitat
Puig fixa en el 18 de febrer «com a màxim» la vacunació de totes les residències, excepte els contagiats | iStockPhoto (Teka77)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fixat el 18 de febrer com a data límit «com a màxim» perquè la vacunació es complete en totes les residències valencianes, amb el que «només quedaran les persones contagiades» per vacunar.

Es tracta de l'objectiu marcat per la Conselleria de Sanitat per a avançar en el pla de vacunació. «La voluntat és el 18, fins i tot pot ser que abans», ha garantit després d'anunciar la pròrroga de les restriccions fins a l'1 de març, fins i tot reconeixent que «pot donar-se alguna casuística» que ho retarde.

Puig ha assegurat que la prioritat absoluta sempre ha sigut vacunar «als més vulnerables», primer als usuaris i treballadors de residències, pel que el pla continuarà la setmana que ve amb la vacunació dels centres de dia i dels majors de 90 anys.

També ha justificat que es prioritzara la vacunació del grup 2 de sanitaris abans que els residents, ja que es va decidir vacunar a totes les residències i que les que tingueren brots actius «es quedaren per al final». Per tant, ha tornat a defensar l'estratègia de vacunació marcada per Sanitat: primer residències i sanitaris en primera línia i després grans dependents i sanitaris en segona línia, que ja s'estan punxant.

Vacunació massiva en abril

Ximo Puig, en general, ha destacat que la vacunació és l'esperança per a eixir de la crisi, ja amb més de 210.000 vacunes administrades en el territori valencià. L'objectiu, ha reiterat, és que en abril es donen les condicions per a començar la «vacunació massiva», després de l'oferiment d'espais en l'última setmana per part d'ajuntaments i entitats.

Puig ha destacat que de moment hi ha tres vacunes disponibles i a partir del 8 de març una quarta, cada una amb les seues condicions de gestió, mobilitat i capacitat de logística. «Això genera problemes», ha constatat, ja que no són tan fàcils d'administrar com en la campanya de la grip.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Antonio Moreno, nou president del Casino Musical de Godella" "ÚLTIMA HORA: Es prorroguen les restriccions fins a l'1 de març"