Puig prorroga una setmana més el tancament perimetral del territori valencià

Puig ha admés que les últimes dades de contagis han sigut «molt negatives»
Una setmana més de tancament | GVA

El territori valencià mantindrà «una setmana» més el tancament perimetral que va decretar el passat 30 d'octubre i va ampliar divendres passat per altres set dies, pel fet que «no hi ha dades positives» en l'evolució de la pandèmia de coronavirus que porten a «canviar esta situació».

Ho ha anunciat este dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui en declaracions als mitjans de comunicació ha precisat que avaluaran l'evolució epidemiològica de la pandèmia de manera permanent i prendran decisions en conseqüència.

Puig ha admés que les últimes dades de contagis han sigut «molt negatives», encara que hi ha hagut «un poc d'estabilització» en les hospitalitzacions i els ingressos en UCI, i ha tornat a apel·lar a la corresponsabilitat de tots per a poder superar este «moment crític».

Mesures restrictives en el futur

El president ha afirmat que des de l'inici ha sigut «constant la preocupació» sobre la pandèmia, en la que hi ha hagut «moments millors i pitjors», i ha mostrat el seu dolor per les persones que moren a causa del virus, i que suposen un «degoteig constant, terrible».

Preguntat sobre si s'adoptaran noves mesures restrictives, el president ha contestat que els resultats de les que es prenen no es poden vore «d'una setmana per a una altra», i que el que s'està vivint ara és encara conseqüència de «el que va passar a principis d'octubre».

«Estem monitorant el que passa permanentment», ha emfatitzat el president, qui ha agraït el treball de Salut Pública i de l'Atenció Primària i ha destacat que es conseguix encapsular molts brots, però a voltes hi ha zones en les que se sobrepassen els indicadors i per això s'han pres mesures en alguns municipis.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El Consell anuncia 11 milions d'euros en subvencions socials per fer front el Covid-19" "Naix en València la primera agència espanyola d'auxiliars de vol amb síndrome de Down"