Puig titlla de «falta de respecte» les crítiques d'Ayuso i les veu «insultants» per als valencians

Puig creu que «afortunadament», les decisions de l'executiu central actual «van pel camí correcte de superació de les desigualtats i desequilibris territorials»
Puig titlla de «falta de respecte» les crítiques d'Ayuso | GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha qualificat de «falta de respecte» les crítiques de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso al repartiment dels fons React-EU i ha considerat que són «insultants» per als valencians.

«Són unes declaracions injustes i ofensives», ha manifestat Puig en una roda de premsa respecte a les paraules d'Ayuso, que este dimarts ha afirmat: «Crida l'atenció que, per exemple, el territori valencià, governat per esquerres, pels mateixos socis i per la ultraesquerra, vaja a rebre quasi els mateixos fons que Madrid quan el seu pes en el PIB és del 9% i la població del 10%».

Per a Puig, la realitat és que el territori valencià «està vivint des de fa anys una discriminació objectiva en el repartiment de recursos públics per part de l'Estat i que durant molt de temps» el Govern d'Espanya --i ha fet esment als del PP-- han «marginat de manera molt directa» a este territori.

En este sentit, creu que «afortunadament», les decisions de l'executiu central actual «van pel camí correcte de superació de les desigualtats i desequilibris territorials». A demés, ha assegurat que «per al repartiment d'eixos fons s'han seguit models i criteris que establix la Unió Europea per l'impacte de la pandèmia sobre riquesa, desocupació i atur juvenil».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dissolen 4 festes en cases la nit prèvia a la de Cap d'Any en Alacant" "Oliva cancel·la el Campament dels Reis Mags"