El Regne Unit anuncia que oferirà proves gratuïtes de Covid-19 als seus ciutadans

Segons les autoritats britàniques, una de cada tres persones amb coronavirus no experimenta cap símptoma

El Govern del Regne Unit ha anunciat que a partir d'este divendres oferirà a tots els majors de 18 anys del país la possibilitat de sotmetre's a dues proves gratuïtes i ràpides de Covid-19.

En un comunicat, les autoritats han especificat que les proves també les hi podran fer les persones que no presenten símptomes, com un pas més en l'estratègia per fer front a la pandèmia.

«Les proves periòdiques estan al centre dels plans per reobrir la societat i l'economia, ajudant a reprimir i controlar la propagació de variants del coronavirus», per la qual cosa es tracta d'un «pas important que aplana el camí» per a la reobertura del país, destaca l'Administració de Boris Johnson en l'escrit.

Des que es van introduir les proves ràpides, s'han identificat més de 120.000 positius

Fins ara, les proves ràpides estaven disponibles per a les persones de major risc i les persones que eixien de casa per treballar, inclosos els treballadors sanitaris de primera línia, el personal i els residents de les residencies d'ancians, els escolars i les seues famílies.

No obstant això, a partir del 9 d'abril, s'oferiran proves ràpides a tots, juntament amb la premissa d'animar a les persones a realitzar-se proves periòdiques per ajudar a prevenir brots i «recuperar una forma de vida més normal».

Segons les autoritats britàniques, una de cada tres persones amb coronavirus no experimenta cap símptoma i «pot estar propagant el virus sense saber-ho», per la qual cosa amb les proves, en cas de donar positiu, es pot aïllar ràpidament a la persona contagiada.

Des que es van introduir les proves ràpides al país, s'han identificat més de 120.000 positius «que no s'haurien identificat d'una altra manera», per la qual cosa posant a disposició més proves diagnòstiques d'este tipus «es trencaran les cadenes de transmissió i se salvaran vides».

«A mesura que continuem fent un bon progrés al nostre programa de vacunes i amb el nostre full de ruta per alleujar amb cautela les restriccions en curs, les proves ràpides regulars són encara més importants per assegurar-nos que estos esforços no es malgasten», ha destacat Johnson.

La mesura només afecta a Anglaterra

Les proves es lliuraran a través d'un servei de comandes a domicili, programes de prova en els llocs de treball, proves comunitàries i proves en escoles i universitats.

De moment, esta mesura solament afecta a Anglaterra, ja que les autoritats d'Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord adoptaran les seves pròpies decisions, informa Sky News.

El Regne Unit ha registrat este diumenge uns 2.200 nous contagis per coronavirus i una desena de morts durant les últimes 24 hores en un moment en què més de 31,5 milions de persones ja han rebut almenys una dosi de la vacuna contra la Covid-19.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Generalitat instal·la de nou el carril de la Línia 10 de MetroValencia" "Marta Barrachina supera el 50% del cens en avals del PPCS"