El rei Juan Carlos, operat d'un càncer de pell

La periodista Pilar Eyre ha explicat que aquest és l'origen del morat que li va eixir en un ull fa tan sols unes setmanes.
El rei Juan Carlos s'ha operat d'un càncer de pell | La Coctelera

Acaba d'eixir a la llum l'explicació per la qual el rei Juan Carlos lluïa un hematoma en un dels seus ulls fa tan sols unes setmanes. Tal com ha explicat la periodista Pilar Eyre, i ha recollit el mitjà 'La Coctelera', l'emèrit hauria hagut de passar pel quiròfan a conseqüència d'un càncer de pell, concretament un carcinoma basocel·lular que se li va formar a la cara.  

No és cap novetat que la salut de Juan Carlos I sempre ha estat en el punt central de tots els mitjans. Tot i que ha hagut de passar en diverses ocasions i per diferents motius pel quiròfan, el seu entorn més proper sempre s'encarregava d'assegurar que «té una salut de ferro». Una afirmació que va quedar en entredit quan, a finals del mes passat, va aparéixer públicament amb un morat a l'ull. 

Pilar Eyre ha explicat la veritat sobre la salut de l'emèrit

Les explicacions que es van donar en aquell moment van ser que s'havia sotmés a una breu intervenció, i no es va aprofundir més en el tema. Ara, la periodista Pilar Eyre ha sigut l'encarregada d'aportar un poc més de llum a la qüestió, en fer patent que el problema que ha patit l'emèrit és prou més seriós del que es volia fer creure.

Segons ha explicat la periodista, el pare de l'actual monarca espanyol ha sigut operat d'un càncer de pell, un carcinoma basocel·lular, una lesió que acostuma a aparèixer per una exposició al sol excessiva. I és que, quan no fem servir la protecció adequada, les zones més sensibles del cos —com, per exemple, la cara— es tornen més susceptibles a patir problemes d'aquest caràcter. 

El morat del rei Juan Carlos I va ser provocat per una operació de càncer de pell | La Coctelera

Tot i això, es tracta d'un tipus de malaltia que no resulta especialment perillosa, el que suposa una autèntica sort per al rei Juan Carlos. No obstant això, l'emèrit va haver de passar pel quiròfan per a què li'l estriparen, una missió que va recaure en mans del seu metge habitual de capçalera.

L'esport preferit de Juan Carlos, un factor de risc

És possible que l'amor que sent Juan Carlos per la navegació i el mar haja tingut certa incidència en l'aparició de la malaltia, ja que l'obliga a passar llargs temps baix els rajos solars. Per això, a partir d'ara haurà de tindre especial compte a l'hora de practicar el seu esport preferit, i les cremes protectores del sol es convertiran en un 'must' dels estius del monarca.

Tot i això, cal destacar que la resta de problemes de salut que arrossega Juan Carlos des de fa temps —relacionats amb els malucs i el genoll— fan que no passe tant de temps navegant en alta mar com anys enrere. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"COMPARTIU: Es busquen 175 persones per a treballar en un hotel a Peníscola" "Primark llança 4 paletes d'ombra d'ulls, una per a cada ocasió"