Es reinicia la vacunació amb AstraZeneca en el territori valencià

La consellera de Sanitat ha valorat molt positivament que es reprenga la vacunació

Imatge d'un sanitari mentre prepara una dosi de la vacuna contra la Covid-19
Ha explicat que es continuarà actuant amb molta prudència enfront de qualsevol efecte secundari | Europa Press

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha valorat molt positivament que es reprenga la vacunació amb els vials de la farmacèutica AstraZeneca perquè «suposa reiniciar el ritme d'immunització que ens havíem marcat per a protegir la majoria de la ciutadania valenciana en el menor temps possible, que és el nostre objectiu principal». 

Barceló s'ha mostrat especialment satisfeta que l'Agència Europea del Medicament i el Comité de Farmacovigilància hagen conclòs que esta vacuna és segura i eficaç i no provoca un augment dels riscos de patir trombosis després de la vacunació. El més important, ha insistit, «és que la vacuna no supose cap risc greu per a les persones a les que se'ls posa i això que quedat clar segons els tècnics de la EMA».

No obstant això, la titular de la Sanitat valenciana, en línia amb tots els organismes científics nacionals i internacionals, ha explicat que es continuarà actuant amb molta prudència enfront de qualsevol efecte secundari tant en esta vacuna com en les restants. Tot este episodi, ha assegurat, «ens ha servit sobretot per a posar de manifest que el sistema de farmacovigilància funciona perfectament i això suposa una garantia de tranquil·litat per a totes les persones vacunades». Per això, ha demanat a la ciutadania que viva amb tranquil·litat «este procés de vacunació el final de la que és acabar amb esta pandèmia que porta un any marcant les nostres vides en tots els aspectes».

Respecte a pla de vacunació, la conselleria ha explicat que, al llarg del cap de setmana es reuniran la Comissió de Salut Pública i la Ponència de Vacunes per a revisar els grups que es vacunaran amb AstraZeneca i analitzar detalladament les conclusions de la EMA. Amb les conclusions d'estos dos grups, el dilluns se celebrarà un nou Consell Interterritorial a on s'aprovarà la nova estratègia per a l'administració d'estos vials. 

Les dos restants bovines actualment en el mercat, Pfizer i Moderna, s'han continuat inoculant amb normalitat estos dies pel que no voran alterat el seu calendari de distribució. 
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari