Les residències ja immunitzades de Castelló demanen reduir les restriccions als usuaris

Algunes comunitats com Navarra o Balears han començat a reduir les restriccions en els geriàtrics
Els ancians han sigut el col·lectiu més colpejat per la pandèmia | Pixabay

Els ancians de les residències han sigut els més colpejats per la pandèmia. No obstant això, són els primers a vore la llum a final del túnel. La majoria dels usuaris i el personal sanitari de les més de 40 residències de Castelló ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus i una part d'ells ja estan immunitzats en haver obtingut l'administració de la segona dosi de Pfizer.

Segons ha avançat el diari 'Mediterráneo', els geriàtrics que han conseguit deixar arrere el fantasma de la pandèmia demanen poder començar a articular mesures que suavitzen les dures restriccions, ja que els residents porten quasi un any complint les mesures per a fer front al Covid-19 i sense poder vore als seus familiars

En este sentit, ja hi ha comunitats com Navarra o Balears que comencen a reduir les restriccions, especialment, les relacionades amb les entrades i eixides de les residències per part dels usuaris.

Revisaran les mesures

De moment, en el territori valencià, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives no preveu a curt termini posar en marxa un pla de desescalada en els centres. Des del departament de Mónica Oltra insistixen que s'estudiarà una revisió de les mesures «quan la vacunació estiga acabada i les xifres milloren».

Amb les dades d'este dimarts, 16 de febrer, sobre l'evolució de la pandèmia en les residències de la Comunitat es reflectix que només quatre casos positius de coronavirus eren de residents. La vacunació d'este col·lectiu vulnerable i la menor propagació del virus generalment a causa de les restriccions explicarien esta bona dada.

Els ancians desitgen tornar a la nova normalitat

Gràcies a la significativa baixada de casos del coronavirus, molts ancians somien en poder vore als seus familiars després d'estar tant de temps sense poder abraçar-los o vore'ls. 

El citat mitjà s'ha posat en contacte en alguns residents dels centres de Castelló perquè puguen explicar les seues sensacions de la pandèmia. En el cas d'Ángel, un ancià de 87 anys, demana poc a la nova normalitat, i es conforma amb xicotets plaers de la vida.

«Abans de la pandèmia jo eixia amb la meua filla que viu en Castelló o amb el meu fill que està en València, però des de febrer estem tancats ací, amb moltes ganes d'eixir». Tots els dies pega 12 voltes al jardí de la residència a primera hora del matí, però el seu desig és «eixir, passejar pel carrer i prendre'm una cerveseta en un bar».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un expert parla clar sobre fer plans per a l'estiu" "Albalat dels Sorells organitza un concurs fotogràfic en la Setmana de la Dona"