Les residències reclamen proves serològiques de detecció d'anticossos una volta estan la majoria vacunades

L'associació reclamava des de juny proves periòdiques
Les residències demanen proves serològiques de detecció d'anticossos | Pixabay

Les residències reclamen proves serològiques de detecció d'anticossos de Covid-19, una volta estan pràcticament tots els centres vacunats, segons ha informat l'Associació Empresarial de Residències i Serveis d'Atenció a la Dependència de la Comunitat Valenciana (Aerte) en un comunicat.

Aerte ha valorat el treball de formació, informació i conscienciació que es duu a terme per part de les empreses i entitats amb el personal de centres residencials per a evitar els nous casos en eixos servicis, ja que, segons ha recalcat, els contagis dels treballadors d'estes instal·lacions creixen 37 punts menys que en el personal de sanitat.

Segons Aerte, les dades publicades pel Ministeri de Sanitat indiquen que s'ha passat de 4.056 professionals sanitaris contagiats l'11 de desembre de 2020 a 9.930 el passat 12 de febrer, el que suposa un increment de 5.874 persones i un 144,82% més.

No obstant això, en eixe mateix període, en l'entorn residencial es va passar de 1.964 professionals contagiats a 4.083, el que suposa un increment de 2.119 persones i un 107,89% d'augment, quasi un 37% menys d'increment.

Reclamen des de junt passat les proves periòdiques

«Sabem el grandíssim esforç que s'està fent els professionals sanitaris per a protegir la seua salut i la dels pacients que atenen per això estes dades creiem que tenen més valor. Les accions formatives i la conscienciació del personal, encara que no impedisca que es puguen produir contagis en la situació gravíssima que està vivint el territori valencià, estan ajudant a reduir l'impacte del Covid-19 en residències», ha assenyalat el president de la patronal, José María Toro.

Toro ha afegit que els treballadors de les residències, juntament amb les derivacions hospitalàries, «han sigut, contra la seua voluntat, els principals vectors d'introducció del virus en els centres» i, per este motiu, l'associació reclamava des de juny proves periòdiques que ajudaren a detectar a les persones asimptomàtiques que podien contagiar a unes altres del centre.

No obstant això, segons ha subratllat, estes proves s'han dut a terme solament en determinats departaments de salut, com el de València-La Fe i el de Requena, «a pesar de la insistència del sector» i ja des del mes de gener es va incorporar a la resta, a partir d'una incidència acumulada de 500 casos.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"4 milions d'euros a repartir entre les localitats afectades per la DANA" "Demanen ampliar la investigació de la vacunació del bisbe Murgui i els seus familiars"