Els residus sanitaris d'hospitals valencians es dupliquen fins a 4.000 tones en la tercera ona de pandèmia

S'han habilitat nous espais en els que deixar els residus sanitaris, entre ells Fira València i IFA Alacant
Els residus sanitaris dels hospitals valencians es dupliquen fins a 4.000 tones | València Diari

Els residus sanitaris s'han duplicat durant la pandèmia del coronavirus als hospitals valencians, que han passat de gestionar 2.000 tones abans de la crisi sanitària fins a haver de fer front a 4.000 tones. Ho ha explicat la directora general d'Alta tecnologia, Inversions i Infraestructures, Carmelina Pla, durant una visita a les instal·lacions de Fira València, que a causa de la tercera ona de coronavirus emmagatzema residus sanitaris dels hospitals.

Pla ha explicat que la «tensió» en la recollida de residus sanitaris es remunta a l'inici de la pandèmia i que ara s'han duplicat a causa del virus. «Ens vam vore desbordats en la gestió de residus i, sobretot, les empreses no tenien els espais autoritzats suficients per a poder fer la recollida d'ells en garanties», ha detallat.

En este context, ha indicat que s'ha treballat conjuntament amb la Direcció general de Medi Ambient per a poder habilitar nous espais en els que deixar els residus sanitaris, entre ells els disposats en Fira València i IFA Alacant. En eixos recintes, camions frigorífics alberguen els residus en un pas «intermedi» entre la recollida en els centres hospitalaris i la derivació a la planta de la Vall d'Uixó, l'única en l'actualitat que està autoritzada per a destruir material d'esta classe.

La responsable d'Alta Tecnologia ha detallat les condicions dels espais habilitats en els recintes firals, que complixen «les garanties» en estar tancats, climatitzats en camions frigorífics amb capacitat de 3.500 kg cada un, mesures de protecció d'incendis i «protegits les 24 hores». La previsió, ha exposat, és que les dos empreses de gestió de residus sanitaris contractats per la Generalitat facen ús de les seues dependències i només remeten als recintes firals «aquells residus que es desborden».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: L'hostaleria d'estes 2 localitats valencianes obrirà també el 16 de febrer" "Les declaracions de Ribó sobre la reducció de les restriccions"