S'activa una alerta sanitària a la Comunitat per la presència de llet i ou en uns gelats i sorbets

L'alerta ha arribat de les autoritats sanitàries de Catalunya.
Imatge de la 'Copa vainilla xocolate' de La Sirena | La Sirena

 

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) ha activat una alerta sobre la presència de proteïna de clara d'ou i proteïna de llet en quatre modalitats de gelat i sorbet d'una mateixa marca que es venen a la Comunitat.

 

AECOSAN ha tingut coneixement de la situació a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Nacional (SCIRI), on figurava una alerta realitzada per les autoritats sanitàries de Catalunya, on s'assenyalava la presència de llet o proteïna de clara d'ou en quatre gelats i sorbets, sense que estiguera declarat a l'etiquetatge dels productes.

 

Els productes afectats són quatre modalitats de gelat i sorbet de la marca La Sirena, detallats a continuació.

 

Un d'ells és la Copa sorbet de llima, que contindria proteïna de llet. El producte afectat es presenta en envàs de 170 mil·lilitres.

 

Un altre producte afectat és la Copa vainilla xocolate, que contindria proteïna de clara d'ou no declarada. El producte es ven també en envàs de 170 mil·lilitres.

 

El tercer producte afectat és la Tarrina de Pannacotta frambuesa premium, que també contindria proteïna de clara d'ou. Aquest producte afectat es presenta en envàs de 500 mil·lilitres.

 

Per últim, també estaria dins l'alerta el producte de Sorbet d'orxata, que contindria proteïna de llet. En aquest cas el sorbet es presenta en packs de sis unitats (420 mil·lilitres).

 

Productes comercialitzats a la Comunitat Valenciana

Els gelats i sorbets afectats tenen com a lloc de fabricació Catalunya, i han sigut distribuïts a tendes de diferents comunitats autònomes. Entre elles figura la Comunitat Valenciana, a més d'Aragó, Catalunya, Castella i Lleó, i Madrid. Així mateix, els productes també s'han comercialitzat a Andorra.

 

Aquesta alerta sanitària ha sigut transmesa a les autoritats autonòmiques competents en la matèria, així com a la xarxa d'Alerta Alimentària europea (RASFF), per al cas d'Andorra.

 

Recomanació a les persones al·lèrgiques

Des de l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició s'ha recomanat a aquells consumidors que tinguen algun tipus d'al·lèrgia a la llet i/o l'ou, i que compten amb aquests productes de La Sirena a casa, que s'abstinguen de consumir-los.

 

Així mateix, s'ha assenyalat que aquests gelats i sorbets no suposen cap tipus de risc per a la resta de consumidors, que no compten amb al·lèrgies a la llet o l'ou.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!