S'activa una alerta sanitària a Espanya per la presència d'api en un café aromatitzat

L'alerta va ser donada per les Autoritats Sanitàries de Catalunya.
Imatge del producte sobre el qual s'ha activat l'alerta sanitària | Cedida

 

 
A través d'una alerta donada per les Autoritats Sanitàries de Catalunya, s'ha conegut la presència d'api en el producte de Café amb aroma de xocolate de la marca CaféO. L'alerta sanitària s'ha activat per la presència de l'api sense que figure a l'envàs, i l'avís és per als al·lèrgics a aquesta verdura, ja que per a la resta de consumidors no suposaria cap altre risc.

 

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició tenia coneixement d'aquest fet el passat dia 8 de març, a través de la Xarxa d'Alerta Alimentaria Nacional (SCIRI), a qui se li havia traslladat la notificació per part de les autoritats catalanes.

 

El producte, Café aroma de xocolate, de la marca CaféO, té com a lloc de procedència Espanya, i els productes afectats són els envasos que van en unitats de 125 grams, dels lots 18079009 i 18261016.

Imatge del producte | Cedida

 

Producte comercialitzat a la Comunitat

Aquest producte ha sigut comercialitzat a diferents comunitats autònomes espanyoles, entre les quals es troba la Comunitat Valenciana. També s'ha distribuït a Andalusia, Aragó, Astúries, Illes Balears, Illes Canàries, Catalunya, Castella-La Manxa, Cantàbria, Castella i Lleó, País Basc, Extremadura, Galícia, Madrid, Múrcia i Navarra. A més a més, aquest café aromatitzat també s'ha venut a als països veïns, Portugal i França.

 

Recomanació per als al·lèrgics a l'api

Es recomana, com a mesura de precaució per a aquelles persones que tinguen algun tipus d'al·lèrgia a l'api, que s'abstinguen de consumir el producte, si el tingueren en les seues cases. Cal assenyalar que el consum d'aquest producte no suposa cap risc per a la resta de consumidors, que no tinguen cap al·lèrgia relacionada amb l'api.

 

La situació ha sigut informada a les autoritats competents en aquesta matèria de les diferents Comunitats autònomes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!