Sagunt acull el segon cicle de concerts del Factory Fest Lite

Les actuacions inclouran diferents estils com el jazz, rock, funk i reggae
Els concerts es celebraran fins al 13 de març | Ajuntament de Sagunt

La regidoria de Joventut i Infància de Sagunt, en la comarca de Camp de Morvedre (València), ha presentat el segon cicle de concerts del Factory Fest Lite, la iniciativa que, juntament amb l'Associació Cultural Klavika, pretén donar a conéixer els artistes i grups locals menors de 30 anys del municipi.

El festival, previst per a setembre, es va cancel·lar per motius sanitaris i de seguretat i, des de l'organització, es va preparar una versió adaptada amb actuacions en xicotet format i duració.

Així, després dels primers set concerts, que han tingut lloc des d'octubre fins al cap de setmana passat, s'han presentat els pròxims set esdeveniments, que tindran lloc del 3 de gener al 13 de març en dos espais del municipi, en el Casal Jove del Port de Sagunt i en el Mercat Municipal de Sagunt.

Un gran número d'estils musicals

Esta segona fase de concerts la va obrir el grup Street Five amb la seua fusió d'estils que van des del jazz al rock passant pel funk, el punk i el reggae, tot això amb una potent secció d'instruments de vent. Este concert va tindre lloc diumenge passat, 3 de gener, en el Mercat de Sagunt.

Este nou cicle, a demés, se centra estilísticament més en el rap, estil que serà el protagonista de la majoria d'actuacions, com la de Kaesar+Magma Studio o el concert dels rapers locals Hercio+Shine+Omer.

També rap fusionat amb música electrònica de la mà de T.Dom, guanyador del festival Morvedre Rap en 2018, o fusió d'estils de la mà de dos cantautores interdisciplinàries amb una gran projecció, Nina Aranda i Wildfau, que actuaran el 9 de gener i el 3 de març respectivament.

Busquen donar suport als músics més jóvens de Sagunt

Finalment, també estarà present el rock més alternatiu amb traces de rock urbà dels Bendita Locura, una banda jove que s'ha convertit en un clàssic del panorama musical local.


Per al regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, «la bona resposta dels primers concerts, amb entrades esgotades en quasi totes les actuacions, ens ha animat a oferir esta segona fase i ja estem treballant en una tercera. L'objectiu és fomentar la labor dels jóvens músics de la ciutat oferint espectacles segurs i molt controlats. Amb això, mantenim el suport als nostres jóvens músics, creant esta plataforma de difusió i llançament que els servix per a promocionar-se com a artistes».

Segons Sampedro, «hem incorporat artistes que no estaven previstos en el festival inicial, i la intenció és generar un circuit de música amb els nostres artistes jóvens, amb concerts en xicotet format totes o quasi totes les setmanes i allargar el cicle, almenys, fins a estiu».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Acusen l'Ajuntament d'Alacant de pràctiques «racistes»" "El Cercle Instructiu Musical de Xirivella celebra els 100 anys renovant el teatre"