Sanitat estudia fer proves periòdiques als treballadors de les residències

El sector reclama des de fa mesos esta mesura preventiva per a detectar abans els brots
Ana Barceló en una foto d'arxiu | GVA

«Està damunt de la taula» o «s'està valorant» són algunes de les respostes que donen des de la Conselleria de Sanitat a la pregunta de si s'adoptarà una mesura preventiva que porten mesos reclamant el sector de les residències: la realització de proves periòdiques per a detectar el coronavirus de manera precoç en tots els centres de persones majors del territori valencià.

Tal com ha avançat el diari 'Mediterráneo', fonts del departament de la consellera Ana Barceló han assegurat que encara no han pres una decisió per a fer estes proves. No obstant això, des de Sanitat han explicat que la idea esta prou avançada i fins i tot s'ha concretat que són proves d'antígens que es faran de forma periòdica només al personal de les residències.

Fins al moment des de Sanitat es mostraven poc inclinats a considerar les proves periòdiques en residències com una mesura efectiva que evitarà la propagació dels contagis dins d'estos centres sociosanitaris.

D'una banda, perquè advertixen que això no et garantix al 100% que la persona que ha donat negatiu i no presenta símptomes no té el virus i, per l'altre, per la sensació de falsa seguretat que pot arribar a generar.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Més de 2.000 nous contagiats en Espanya" "Atenció: La nova xifra de contagis en el territori valencià"