La nova línia telefònica per a contactar amb els ambulatoris ja està habilitada

D'esta forma es vol fer front a la demanda
S'habilitarà una nova línia | Pexels | Karolina Grabowska

Actualització 09/11/2020 a les 15.30 hores. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat la línia addicional 961 839 000 per a reforçar l'accessibilitat telefònica als centres de salut.

El número de telèfon 961 839 000 funciona des de les 08.00 hores del matí fins a les 20.00 hores cada dia de la setmana i es pot recórrer a ell per a demanar, modificar o anul·lar cita telefònica amb Medicina de Família, Pediatria o Infermeria d'Atenció Primària.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, es tracta d'una solució complementària mentres la Conselleria de Sanitat articula una centraleta per a tota l'Atenció Primària de la Comunitat Valenciana. La ciutadania, en cas d'experimentar dificultats per a contactar amb el seu centre de salut en el telèfon habitual, pot optar per cridar al número de telèfon 961 839 000.

Sanitat habilitarà el dilluns una nova línia per a contactar amb els ambulatoris

La Conselleria de Sanitat habilitarà dilluns que ve una nova línia per a millorar l'«accessibilitat telefònica» als centres de salut, una mesura complementària mentres es prepara una centraleta única per a tota atenció primària del territori valencià.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha informat sobre estes xifres en l'inici de la seua intervenció davant de la comissió de les Corts en la que es presenten els comptes de cada conselleria per al pròxim exercici.

«Si existixen dificultats per a contactar amb el centre de salut, els ciutadans podran cridar al número de telèfon que s'habilitarà, que comptarà amb 200 locutors entrenats (en funció de la demanda), i que oferirà el mateix servici disponible en la web o l'aplicació per a sol·licitar cita prèvia, de moment únicament telefònica», ha explicat Barceló.

En aquelles circumstàncies en les que no es puga obtindre cita prèvia, s'articularà un mecanisme perquè el centre de salut contacte amb la persona sol·licitant, ha agregat la consellera.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'UCI de l'hospital La Fe de València té un 70 % d'ocupació de pacients amb Covid-19" "Paterna convoca un concurs de literatura i còmics per a jóvens del territori valencià"