Sanitat prohibix fumar en el carrer, tanca l'oci nocturn i imposa mesures a l'hostaleria

D'esta manera ho ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa
Salvador Illa anunciarà totes les mesures en roda de premsa | Europa Press

Després de l'important repunt d'este dijous, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va convocar per a este divendres una reunió extraordinària del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. En ella, estava previst que es prengueren mesures extraordinàries per a evitar que l'anomenada 'segona onada' de la pandèmia i és el que s'ha fet. Les dos principals són: prohibir fumar en el carrer i el tancament de les discoteques

El Ministeri ha seguit els passos iniciats per Galícia, la primera comunitat a prohibir fumar en el carrer i en terrasses si no es pot respectar la distància de seguretat. Altres comunitats com Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Andalusia o Madrid ja estaven valorant esta possibilitat. Preguntat per això, Fernando Simón, va dir que és partidari de què «no es fume en cap lloc, mai». 


Tornada al tancament de l'oci nocturn 

L'altre gran canvi en tot el país és en l'oci nocturn. Com han fet algunes comunitats com Catalunya, el Govern ha anunciat el tancament de discoteques, sales de ball i bars de copes. Cal recordar que estes han sigut durant les últimes setmanes un dels principals focus de rebrots per tota Espanya. També s'han prohibit els botellons.

El Ministeri també ha plantejat altres mesures en el sector de la restauració. D'una banda, s'exigix que les taules estiguen separades per un metre i mig. A demés, no es poden reunir grups de més de deu persones en elles, mesura ja presa per algunes comunitats. També s'establix l'hora de tancament a la 1 de matinada i no es permetrà l'entrada de nous clients des de les 12 de la nit. 


Les residències també tindran el seu espai dins d'estes noves mesures per a lluitar contra la pandèmia. S'ha plantejat fer PCR a tots els nous ingressos amb 72 hores d'antelació. També a nous treballadors o aquells que tornen de vacacions i permís. Finalment, es limitaran les visites a una persona per resident, llevat que el resident estiga morint.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Generalitat es prepara per al repunt: Gran ampliació del centre logístic de material" "Una localitat valenciana demana ser confinada després de confirmar-se un brot"